Mahara Portfolios: Een Wereld van Mogelijkheden
Eén Platform, Talloze Portfolio-mogelijkheden

"Mahara gaat verder dan alleen een digitaal portfolio; het is een canvas van mogelijkheden. Met verschillende soorten portfolio's om uit te kiezen, kan elke gebruiker een unieke ruimte creëren die resonantie vindt met hun reis en ambities. Laten we samen de rijke facetten van Mahara verkennen."


Documentatie proefomgeving aanvragen


Mahara is een open source e-portfolio platform dat gebruikt wordt door verschillende onderwijsinstellingen en bedrijven. Het platform biedt gebruikers de mogelijkheid om hun werk te verzamelen, organiseren en presenteren op een gestructureerde manier. Mahara biedt verschillende soorten portfolio's die aangepast kunnen worden aan de behoeften van de gebruiker. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende soorten portfolio's die Mahara biedt:

Bestand portfolio

Dit type portfolio is gericht op het verzamelen en organiseren van bestanden, zoals documenten, afbeeldingen en video's. Het is een eenvoudige manier om bestanden te delen met anderen en om een overzicht te krijgen van het werk dat is gedaan.

Presentatieportfolio

Dit type portfolio is gericht op het presenteren van werk aan anderen. Het bevat vaak een selectie van het beste werk dat is gedaan en is bedoeld om anderen te laten zien wat de gebruiker kan.

Loopbaanportfolio

Dit type portfolio is gericht op het bijhouden van de loopbaan van de gebruiker. Het bevat vaak een overzicht van werkervaring, vaardigheden en prestaties. Het is bedoeld om te laten zien wat de gebruiker kan en wat er is bereikt in de loopbaan.

Ontwikkelingsportfolio

Dit type portfolio is gericht op het bijhouden van de ontwikkeling van de gebruiker. Het bevat vaak reflecties op het werk dat is gedaan en feedback van anderen. Het is een manier om te laten zien hoe de gebruiker zich heeft ontwikkeld en wat er geleerd is.

Bewijsportfolio

Dit type portfolio is gericht op het verzamelen van bewijs van vaardigheden en prestaties. Het bevat vaak certificaten, diploma's en andere documenten die aantonen wat de gebruiker heeft bereikt.

Combineren

Mahara biedt ook de mogelijkheid om verschillende soorten portfolio's te combineren en aan te passen aan de behoeften van de gebruiker. Zo kan bijvoorbeeld een ontwikkelingsportfolio worden gecombineerd met een presentatieportfolio om te laten zien hoe de gebruiker zich heeft ontwikkeld en wat er is geleerd.

In het algemeen biedt Mahara een flexibel platform dat kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. Het biedt verschillende soorten portfolio's die kunnen worden gecombineerd en aangepast om te laten zien wat de gebruiker kan en wat er is bereikt.