Flexibel onderwijs

VO | VMBO

Flexibel Onderwijs 
met OpenEdu

In het voortgezet onderwijs is het van groot belang om duurzaam, flexibel en toegankelijk onderwijs te bieden dat aansluit bij de behoeften van zowel leerlingen als docenten. Moodle Premium bij OpenEdu is een veelzijdig platform dat dit mogelijk maakt, of het nu gaat om traditioneel onderwijs met digitale koppelingen of het integreren van online leermaterialen.

Een Rijke Online Leeromgeving

Met Moodle bouwt u een rijke online leeromgeving die naadloos integreert met tools zoals Google Drive en One Drive voor het inleveren en nakijken van werkstukken en verslagen. Docenten kunnen direct vanuit deze omgeving werken met bewerkbare pdf's en andere documenten, waardoor het onderwijsproces gestroomlijnd en efficiënt wordt.

Geavanceerde Integraties met Magister/SOM

Uitgebreide Magister/SOM Koppelingen: Voor het VO hebben we uitgebreide Magister en SOM koppelingen ontwikkeld die je eenvoudig kunt gebruiken nadat deze geconfigureerd zijn. Laat de klassen en groepen automatisch synchroniseren zodat leerlingen altijd bij het juiste vak zijn. In combinatie met Google/Microsoft integraties kunnen we ook geautomatiseerd accounts aanmaken, zodat je als docent je volledig kunt richten op de inhoud.

Een Wereld aan Leermateriaal binnen Handbereik voor het Voortgezet Onderwijs

Met Moodle Premium van OpenEdu ontgrendel je een schat aan educatief materiaal voor vakken zoals maatschappijleer, wiskunde, staatsinrichting, geschiedenis, en meer. Dankzij een efficiënte integratie met Wikiwijs.nl is een breed scala aan open educatief materiaal, inclusief complete curricula voor VMBO, HAVO en VWO, met één druk op de knop toegankelijk. Dit uitgebreide aanbod biedt een solide basis voor elke les. Docenten kunnen alle content aanpassen - van tekst tot afbeeldingen - om deze perfect te laten aansluiten bij de specifieke behoeften en leerdoelen van hun klas. Zo wordt onderwijs niet alleen flexibel maar ook diepgaand en persoonlijk.

Learning Analytics en Rapportage

Rapportage en Learning Analytics Inzichten: Met onze rapportage- en learning analytics-functionaliteiten kun je een cursusoverstijgend dashboard inrichten en direct vanuit daar naar de activiteit gaan van de klas of individuele student. Slimme meters laten zien hoe studenten ten opzichte van elkaar scoren. Ook studenten kunnen dit geanonimiseerd inzien, om te begrijpen hoe zij met oefeningen en toetsen presteren ten opzichte van het gemiddelde. Of je nu kiest voor formatief werken of diepgaande summatieve beoordelingen, alles is mogelijk met Moodle Premium bij OpenEdu.

Interactieve en Collaboratieve Tools

Versterken van Samenwerking: Moodle Premium biedt diverse collaboratieve tools zoals wiki's, workshops en gezamenlijke glossaria. Deze tools stimuleren samenwerking en kennisdeling onder studenten, waardoor het leren meer interactief en sociaal wordt.

Veilige en Betrouwbare Omgeving

Bescherming en Privacy: Veiligheid en privacy zijn topprioriteiten. Moodle Premium zorgt ervoor dat alle gegevens veilig zijn en dat de privacy van zowel studenten als docenten gewaarborgd blijft. Regelmatige updates en sterke beveiligingsprotocollen betekenen dat je met vertrouwen kunt lesgeven en leren.

Moodle 
De Spil in Modern Onderwijs

In de dynamische wereld van het voortgezet onderwijs fungeert Moodle Premium als de spil in het web van educatieve technologieën. Met een breed scala aan beschikbare applicaties en hulpmiddelen, kan Moodle veel van deze diensten samenbrengen en integreren. Dit maakt het mogelijk om de verspreiding van losse applicaties te verminderen en zorgt voor een gestroomlijnde, overzichtelijke online leeromgeving. Docenten en studenten hebben toegang tot een rijke suite van tools en materialen, allemaal vanuit één centraal punt, waardoor zowel het beheer als het leren efficiënter en effectiever wordt. Moodle Premium vangt veel onderwijsbehoeften af en biedt een flexibele en uitgebreide oplossing voor het voortgezet onderwijs, waardoor het de ideale keuze is voor scholen die streven naar een geïntegreerde, inclusieve en innovatieve onderwijservaring.