Een Combinatie voor Succes

MBO

Moodle & Mahara in het MBO:
Een Combinatie voor Succes

Het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) is de brug tussen onderwijs en beroepspraktijk. OpenEdu biedt met Moodle en Mahara een krachtige combinatie om deze brug te versterken en studenten optimaal voor te bereiden op hun toekomstige carrière.

Op Maat Gemaakte Leerpaden met Kwalificatiedossiers

Kwalificatiedossiers en Moodle: Met Moodle kunnen MBO-instellingen flexibele leerpaden ontwikkelen die aansluiten bij de kwalificatiedossiers. Docenten kunnen gestructureerde cursussen opzetten die studenten door de vereiste competenties leiden, met duidelijke doelstellingen en beoordelingscriteria.

Ontwikkeling van Professionele Portfolio's en CV's met Mahara

Portfolio's en CV's in Mahara: Mahara dient als een perfecte aanvulling op Moodle door studenten de mogelijkheid te bieden hun ontwikkeling en prestaties vast te leggen in digitale portfolio's. Deze portfolio's kunnen dienen als een dynamisch CV, waarin studenten hun vaardigheden, badges en erkende prestaties presenteren aan toekomstige werkgevers.

Naadloze Koppelingen voor een Uitgebreid Leerlandschap

Met out-of-the-box koppelingen zoals Osiris, Magister, SOM2day, PeopleSoft, Microsoft, Google Education, AFAS, Directe toegang, Entree, SURFconext, Wikiwijs import, Zermelo en uitgebreide open webservices, positioneert Moodle zich als een centrale hub in het web van federatieve applicaties. Deze verbindingen zorgen voor een naadloze integratie tussen verschillende systemen, wat het beheren van educatieve content, gebruikersgegevens en administratieve taken vergemakkelijkt.

Ontdekkend en Evidence-Based Leren

Ontdekkend Leren in Moodle: Moodle stimuleert ontdekkend leren door interactieve content en scenario-gebaseerde activiteiten aan te bieden. Studenten kunnen zelfstandig verkennen, experimenteren en leren, terwijl docenten de voortgang monitoren en begeleiden.

Evidence-Based Leren met Mahara: Mahara faciliteert evidence-based leren, waarbij studenten bewijs van hun leren en vooruitgang verzamelen. Dit stimuleert reflectie en een dieper begrip van de leerstof.

Behalen van Badges en Erkenning van Vaardigheden

Badges in Moodle: In Moodle kunnen studenten badges verdienen als erkenning voor hun prestaties en vaardigheden. Deze digitale badges kunnen gedeeld worden op sociale media en professionele netwerken, wat bijdraagt aan de zichtbaarheid van studenten hun competenties.

Odoo voor een Uitgebreide Leeromgeving

Toegang tot Cursussen en Relatiebeheer met Odoo: Odoo vormt een aanvulling op het leerplatform door mogelijkheden te bieden voor het beheren van externe relaties zoals stagebedrijven. Met functies zoals vouchers kunnen studenten toegang krijgen tot cursussen, terwijl instellingen een gedetailleerd relatiebestand opbouwen. Registratie Pagina's voor informatievoorziening aan bedrijven zorgen voor een gestroomlijnde communicatie en samenwerking.

OpenEdu.nl biedt niet alleen een omgeving die het leren ondersteunt, maar ook een platform waar docenten en studenten samen kunnen komen om te werken, te leren, en te groeien. Ontdek vandaag nog hoe Moodle, Mahara en Odoo kunnen bijdragen aan een innovatieve, flexibele en inclusieve leeromgeving in het MBO.