Authora

Transformeer Moodle tot een autonome auteurstool

Plugin van Moodle Premium by OpenEdu™


Documentatie  proefomgeving aanvragen

Authora:
Het Evoluerende Cursusformaat

Binnen de dynamische wereld van e-learning is voortdurende innovatie essentieel om cursusontwikkelaars en lerenden een rijke, interactieve leerervaring te bieden. OpenEdu, bekend om zijn vooruitstrevende benadering van open source leertechnologie, introduceert met trots een reeks opwindende verbeteringen aan het populaire cursusformaat dat voorheen bekend stond als Multitabs. Dit geëvolueerde formaat, nu onder de naam Authora, belooft een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop cursusinhoud wordt gepresenteerd en ervaren binnen de Moodle-omgeving. 

Authora  cursusformaat   

Het Authora cursusformaat van OpenEdu maakt efficiënt gebruik van Moodle’s reeds uitgebreide assortiment aan ingebouwde activiteiten, bronnen, en h5p-integratie. Dit geeft Moodle een voorsprong op andere Learning Management Systems (LMS), door het overbodig maken van externe auteurstools. 

OpenEdu's innovatie

OpenEdu's innovatie ligt in het verbeteren van deze bestaande krachtige tools. Het Authora cursusformaat verbetert de gebruikerservaring door de mogelijkheid te bieden voor het toevoegen van subsecties, persoonlijke iconen en andere visuele elementen. Dit vergemakkelijkt niet alleen het navigeren door cursussen voor studenten, maar vereenvoudigt ook het beheer en organisatie voor docenten en cursusontwikkelaars.


Moodle + Authora + H5P  =  Auteurstool

Samengevat, OpenEdu’s Authora's cursusformaat benut de bestaande potentie van Moodle volledig en transformeert het tot een autonome en krachtige auteurstool. Dit vergroot de efficiëntie en effectiviteit van het online leerproces, waarbij de basisfunctionaliteiten van Moodle volledig worden geoptimaliseerd voor een rijke leerervaring.


Authora cursusformaat   

De Authora cursus van OpenEdu is ontworpen om omvangrijke cursussen overzichtelijk weer te geven. Dankzij de mogelijkheid om subsecties op elk diepteniveau toe te voegen, kunnen cursusbeheerders eenvoudig hoofdstukken en paragrafen structureren. OpenEdu heeft de laadsnelheid van de cursus geoptimaliseerd door dynamisch laden van secties en menu-onderdelen, waardoor de gebruikerservaring aanzienlijk verbetert.


Tegelweergave

Hiermee worden de standaard Moodle-iconen vergroot. Deze iconen kunnen individueel worden vervangen door eigen iconen of afbeeldingen.

Dit kan specifiek per activiteit, per cursus of zelfs site breed worden ingesteld.


Banner weergave

Het tonen van een banner afgeleid van de cursusafbeelding biedt extra duidelijkheid en visuele aantrekkelijkheid.

Menu weergave opties

Gebruikers kunnen met slechts één klik verschillende menuweergaven kiezen, wat de navigatie binnen de cursus vergemakkelijkt.