Mahara's Kracht :
 Delen, samenwerken en reflecteren"
: "Ontsluit het potentieel van E-Portfolios en interactieve feedback"


"Mahara" transformeert de manier waarop we denken over e-portfolios, door niet alleen het verzamelen en presenteren van werk te faciliteren, maar ook samenwerking en interactie te bevorderen. Van het uitnodigen van interne en externe kijkers tot het ontvangen van waardevolle feedback, duik met ons mee in de veelzijdige mogelijkheden van dit platform."


Documentatie proefomgeving aanvragen


Mahara is niet alleen een platform om werk te tonen, maar ook een platform voor samenwerking en feedback. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om samen te werken met anderen, feedback te geven en te ontvangen, en groepen te creëren en te beheren om gezamenlijke projecten te ondersteunen. Hieronder volgen enkele manieren waarop Mahara gebruikers ondersteunt bij samenwerking en feedback:

Feedback

Mahara biedt gebruikers de mogelijkheid om feedback te geven op individuele artefacten en hele portfolio pagina's. Gebruikers kunnen feedback geven op een pagina en individuele artefacten als de pagina- of artefactauteur dat heeft toegestaan. Feedback kan worden gegeven door op de "Plaats feedback" link te klikken onderaan de portfolio pagina of de details pagina van een artefact. Gebruikers kunnen hun feedback schrijven in het editor venster en eventueel een 5-sterren beoordeling geven.

Discussies

 Mahara biedt gebruikers de mogelijkheid om discussies te voeren in groepen en op portfolio pagina's. Gebruikers kunnen discussies starten over een bepaald onderwerp en anderen uitnodigen om deel te nemen aan de discussie. Discussies kunnen worden gebruikt om feedback te geven, ideeën uit te wisselen en problemen op te lossen.

Interne gebruikers uitnodigen

Mahara biedt gebruikers de mogelijkheid om andere gebruikers binnen hetzelfde systeem uit te nodigen om hun portfolio te bekijken. Dit kan worden gedaan door de gebruiker toe te voegen aan een groep of door de gebruiker uit te nodigen om deel te nemen aan een specifieke pagina of artefact.

Samenwerking

Mahara biedt gebruikers de mogelijkheid om groepen te creëren en te beheren om gezamenlijke projecten te ondersteunen. Gebruikers kunnen samenwerken aan een portfolio pagina of een artefact door anderen uit te nodigen om deel te nemen aan een groep. Groepsleden kunnen samenwerken aan een portfolio pagina of een artefact door feedback te geven, opmerkingen te plaatsen en bestanden te delen.

Koppeling

Mahara maakt het ook gemakkelijk om commentaar te geven en feedback te geven. Portfolios kunnen worden ingediend bij leerbeheersystemen via LTI (Learning Tools Interoperability) voor beoordeling. Groepen in Mahara stellen mensen in staat om gezamenlijk portfolio's te maken en deel te nemen aan forumdiscussies.

Externe gebruikers uitnodigen

Mahara biedt gebruikers ook de mogelijkheid om externe gebruikers uit te nodigen om hun portfolio te bekijken. Dit kan worden gedaan door een geheime link te genereren en deze te delen met de externe gebruiker. De link kan worden beveiligd met een begin- en einddatum om de toegang tot het portfolio te beperken.

Mahara biedt gebruikers een gestructureerde manier om samen te werken en feedback te geven en te ontvangen. Het platform biedt verschillende functies die gebruikers kunnen gebruiken om samen te werken aan gezamenlijke projecten en feedback te geven op elkaars werk. Dit maakt Mahara een waardevol platform voor studenten, docenten en professionals die samenwerking en feedback willen bevorderen.