Ontdek de uitgebreide mogelijkheden van BigBlueButton

BigBlueButton, aangeboden door OpenEdu, is meer dan alleen een online platform, het is een verrijking voor interactief en boeiend onderwijs. Met een indrukwekkende reeks geavanceerde functies, biedt BigBlueButton unieke mogelijkheden voor kennisoverdracht en leerervaringen. Dit hoogwaardige instrument is ontworpen om iedereen, van docenten tot trainers, te ondersteunen bij het verzorgen van levendige en memorabele online lessen.Documentatie proefomgeving aanvragen


Interactieve Whiteboards

BigBlueButton beschikt over interactieve whiteboards waarop docenten in real-time kunnen tekenen, schrijven en belangrijke concepten kunnen markeren. Deze tool biedt een dynamische manier om lessen te illustreren en de betrokkenheid van studenten te vergroten.

Realtime Peilingen

Met de peilingfunctie kunnen docenten snel feedback en meningen verzamelen van studenten. Dit is een effectief hulpmiddel om de betrokkenheid te verhogen en een beter begrip van de lesstof te waarborgen.

Breakout Rooms

Voor groepsactiviteiten en gedetailleerde discussies biedt BigBlueButton de mogelijkheid om breakout rooms te creëren. Hierdoor kunnen studenten in kleinere groepen samenwerken, terwijl de docent de voortgang kan monitoren en indien nodig kan bijsturen.

Delen van Presentaties en Multimedia

Docenten kunnen gemakkelijk presentaties, afbeeldingen, video's en andere multimedia-inhoud delen. Deze functie maakt de lessen visueel aantrekkelijker en helpt bij het verduidelijken van complexe onderwerpen.


Opname van Lessen

Lessen kunnen worden opgenomen, waardoor studenten de mogelijkheid hebben om het materiaal op een later tijdstip te herzien. Dit is vooral nuttig voor studenten die bepaalde concepten willen herhalen of die een sessie hebben gemist.


Geïntegreerde Chatfunctie

De chatfunctie van BigBlueButton stelt studenten in staat om vragen te stellen en deel te nemen aan discussies zonder de les te onderbreken. Dit bevordert een interactieve leeromgeving en zorgt ervoor dat studenten zich betrokken voelen bij het lesmateriaal.


Directe Feedback en Q&A Sessies

Docenten kunnen real-time feedback geven en vragen van studenten beantwoorden, waardoor een dynamische en responsieve leeromgeving wordt gecreëerd. 

Bij OpenEdu zijn we toegewijd aan het leveren van tools die niet alleen het onderwijsproces vereenvoudigen maar ook verrijken. BigBlueButton is meer dan alleen een platform voor online lessen; het is een uitgebreide oplossing die is ontworpen om aan de specifieke behoeften van docenten te voldoen en het onderwijs te transformeren in een interactieve en impactvolle ervaring.