Ingebouwde activiteiten

Dankzij deze en vele andere functies is Moodle een populaire keuze geworden, niet alleen voor onderwijsinstellingen, maar voor een breed scala aan organisaties wereldwijd.


Documentatie  proefomgeving aanvragen


Deze ingebouwde activiteiten binnen Moodle illustreren de rijkdom en flexibiliteit van het platform, en bieden educatoren de tools om een omgeving te creëren die zowel leerzaam als engaging is.

Opdrachten (Assignments)

Moodle stelt docenten in staat om opdrachten te creëren waarop ze kunnen beoordelen en commentaar kunnen geven. Dit omvat zowel geüploade bestanden als opdrachten die offline zijn gecreëerd, wat zorgt voor veelzijdigheid in beoordeling.

BigBlueButton

Dit is een functie die live videoconferentiesessies binnen Moodle mogelijk maakt, waardoor real-time interactie en samenwerking tussen deelnemers wordt gefaciliteerd.

Chat

Een real-time synchronisatietool die deelnemers toelaat om directe discussies te voeren, wat bijdraagt aan de communicatie en interactie binnen de cursus.

Keuze (Choice)

Docenten kunnen een vraag stellen en verschillende antwoordmogelijkheden specificeren, waardoor deelnemers kunnen kiezen uit meerdere reacties.

Database

Deze functie stelt deelnemers in staat om een database van recordvermeldingen te creëren, onderhouden en doorzoeken, wat bijdraagt aan organisatie en toegankelijkheid van informatie.

Feedback

Moodle biedt de mogelijkheid om enquêtes te maken en uit te voeren om feedback te verzamelen, wat waardevolle inzichten biedt voor verbetering en aanpassing.

Forum

Forums faciliteren asynchrone discussies, wat deelnemers de mogelijkheid biedt om gedachten en ideeën te delen en te bespreken op een flexibele manier.

Woordenlijst (Glossary)

Hiermee kunnen deelnemers een lijst met definities of een woordenlijst creëren en onderhouden, functionerend als een dynamisch naslagwerk.

H5P Activiteit

Deze Moodle-plug-in
integreert naadloos met H5P, waardoor docenten direct toegang hebben tot een brede variëteit van meer dan 30 interactieve activiteitentypes. Vanuit de cursusomgeving kunnen gebruikers dynamische content zoals interactieve video's, quizzen en presentaties creëren en beheren, allemaal ontworpen om de leerervaring te verrijken en diversifiëren

Les (Lesson)

Moodle’s lessen bieden flexibele manieren om inhoud te leveren en te structureren, wat bijdraagt aan een gepersonaliseerde leerervaring.

LTI Externe Tool Activiteit

Hiermee kunnen deelnemers interactie hebben met LTI-compatibele leerbronnen en activiteiten op andere websites.

Quiz

Docenten kunnen quizzen ontwerpen en instellen, die automatisch kunnen worden nagekeken, waarbij feedback en/of correcte antwoorden worden getoond.

SCORM

Moodle ondersteunt het opnemen van SCORM-pakketten als cursusinhoud, wat helpt bij het creëren van interoperabele en herbruikbare inhoud.

Enquête (Survey)

Deze tool helpt bij het verzamelen van data van studenten om docenten inzicht te geven en hun onderwijsmethoden te reflecteren en aan te passen.

Wiki

Dit zijn collecties van webpagina’s die deelnemers kunnen toevoegen aan of bewerken, bevorderend collaboratief leren.


Workshop

De workshopactiviteit faciliteert peer-assessment, wat een rijke mogelijkheid biedt voor deelnemers om van elkaar te leren en feedback te geven.