Evenementen

PublicSpaces Conferentie 2024

6 & 7 Juni 2024


Ontdek de Kracht van Open Onderwijs Technologie bij OpenEdu op PublicSpaces

Doe mee met onze interactieve workshop en ervaar hoe eenvoudig het is om open onderwijsmaterialen te integreren met onze innovatieve tools. OpenEdu presenteert met trots de 'Wikiwijs Import Tool' in combinatie met LMS Moodle Premium. Ons platform maakt gebruik van vooraanstaande open-source technologieën zoals Odoo, Moodle, Mahara, Big Blue Button .

Onze laatste aanwinst is onze streamingdienst op basis van open source componenten in samenwerking met Hogeschool Codarts. Deze technologieën kunnen zowel afzonderlijk als geïntegreerd gebruikt worden binnen een omvangrijk platform dat gekenmerkt wordt door een consistente vormgeving en gebruikersinterface.

 
 
Tijdens deze sessie op Public Spaces laten we zien hoe je moeiteloos door het uitgebreide aanbod van open leermaterialen op Wikiwijs.nl kunt navigeren. Leer hoe je deze materialen direct kunt importeren in ons speciaal ontwikkelde Moodle-cursusformaat 'Authora'. Pas elk element aan - van tekst tot afbeeldingen en quizvragen - met behulp van meer dan 250 interactieve tools die Moodle te bieden heeft.


Breng je laptop mee en maak deel uit van deze boeiende ervaring!

We zien jullie graag op: https://conference.publicspaces.net/





LOCATIE

   Pakhuis de Zwijger
        Piet Heinkade 179
        1019 HC Amsterdam

  6 juni 2024 – 7 juni 2024
          Begin: 10:00
          Einde: 18:00

Inspiratie Sessie 14 December  
Samen Innoveren met Moodle & Mahara 
Voor klanten van OpenEdu in het HBO


Een inspirerende bijeenkomst met uitzicht op de Rotterdamse skyline

   Locatie:  Millennium Tower, Weena 690 - 23e etage (ingang Marriott Hotel), 3012 CN Rotterdam
 Tijd: 11:00 - 16:00 uur
  Datum: 14 december 2023
 Routebeschrijving: Meet Tuesday

Agenda

Roadmap Mahara: een ambitieuze routekaart voor 2024 
Live door Kristina Hoeppner vanuit Nieuw Zeeland


Kristina heeft verschillende rollen binnen de Mahara-gemeenschap, zoals Mahara Project Lead, Product Manager and podcast host van 'Create. Share. Engage.', naast haar werk voor Catalyst-klanten met hun Mahara-implementaties. Sinds 2008 betrokken bij Mahara, heeft ze ervaring opgedaan bij een universiteit in Europa en sinds medio 2010 bij het productontwikkelingsteam van Catalyst IT. In de bredere portfolio-gemeenschap vervult Kristina een tweede termijn als co-voorzitter van de AAEEBL Digital Ethics in ePortfolios Task Force, waarvan ze lid is sinds 2019. Ze is een veelgevraagd spreker en mede organisator van conferenties en evenementen, in samenwerking met leden van AAEEBL en de ePortfolios Australia-gemeenschap.


Mahara 

In 2023 heeft de Mahara-gemeenschap van Catalyst IT een belangrijk jaar doorgemaakt. Ze zijn overgestapt op een jaarlijkse release-cyclus, wat het hoofdontwikkelingsteam meer tijd geeft voor het ontwikkelen van nieuwe functies en code-updates. Deze verandering is ook aangegrepen als kans om een ambitieuze routekaart op te stellen, die de focus zal zijn van de aankomende sessie. Kristina Hoeppner, werkzaam bij Catalyst IT in Te Whanganui-a-Tara Wellington, Nieuw-Zeeland, zal deze plannen presenteren en benieuwd zijn naar jullie interesses en ideeën. Daarnaast krijgen deelnemers een vroege blik op enkele nieuwe functies die verwacht worden in Mahara 24.04.


Aankondiging Nieuw Thema: OpenEdu's Integratie van Mahara met Moodle 4 
Patrick Zuidhof : OpenEdu


Het nieuwe thema is ontworpen met de focus op een intuïtieve gebruikerservaring en een visuele harmonie tussen Mahara en Moodle 4. Dit betekent dat gebruikers een consistente look-and-feel zullen ervaren, waardoor navigatie en interactie tussen de twee platforms soepeler verlopen. Het doel is om de leer- en onderwijservaring te verbeteren door een meer geïntegreerd systeem te bieden dat de voordelen van beide platforms maximaliseert.


Roberto Barros Andrade, Head Information Management & IT
Codarts University of the Arts


Roberto Barros Andrade  en Guido Teeuwen van OpenEdu zullen jullie meenemen in de reis van verschillende commerciële video platforms naar een uiteindelijke platform dat geheel uit open source componenten bestaat. In co creatie met Openedu zal een eerste MVP worden geleverd.

*Nieuwe mediabestanden kan ontvangen;
*Bestanden kan transcoderen naar verschillende resoluties;
*Gecodeerde bestanden via streaming aan kan bieden aan de web-client waarbij de resolutie vloeiend kan worden aangepast
*Gebruik kan maken van een eigen videojs speler in Moodle (MyLMS);
*Aangestuurd kan worden vanuit Moodle door de eigen API van de streaming server.

Met Moodle als voorportaal in combinatie met een streaming service is een van de componenten die nog miste nu kunnen we verder bouwen om Moodle tot een video platform uit te bouwen met ongekende educatie mogelijkheden

Ontwerpprincipes voor E-learning
Patrick Simons : Academie Hotel Management School Maastricht bij Zuyd Univeristy of Applied en Sciences


Patrick Simons is werkzaam bij de academie Hotel Management School Maastricht bij Zuyd Univeristy of Applied en Sciences en maakt deel uit van het lectoraat professionalisering van het onderwijs binnen Zuyd. Hier ligt de focus op hoe de student een betere leerervaring binnen Moodle krijgt. Van een hele dure dropbox naar een (inter)actieve leeromgeving, waar een student graag in leert .

Het herontwerp van een vak is gestoeld op 4 ontwerpprincipes die Dr. H. Theelen en dr. D. van Breukelen tijdens een literatuurstudie hebben verkend. “scaffolding op inhoud en proces”, “Leren van en met elkaar”, “formatieve strategieën” en “Authentiek en actief leren” zijn de basis. De vakinhoud en Moodle is de saus in het gerecht.

Graag neemt Patrick je mee in de eerste contouren die zich langzamerhand aftekenen nu de fase nà de literatuurstudie is aangebroken.


Hoe stel je Multitabs in, instellingen en opties
Bas Roggeveen : OpenEdu


Hoe organiseer je je cursusinhoud en lesmateriaal op een gebruiksvriendelijke en gestructureerde manier, zonder het overzicht te verliezen? En hoe zorg je ervoor dat je cursusinhoud snel laadt voor de docenten en deelnemers, zelfs wanneer je cursus een groot aantal leeractiviteiten en bronnen bevat?

De cursusindeling Multitabs gaat verder waar standaard indelingen zoals Onderwerp of Week formaat in Moodle ophouden, en biedt docenten en cursusontwikkelaars de gereedschappen om grote hoeveelheden inhoud op een overzichtelijke manier weer te geven. En dankzij een slimme manier van cursusinhoud laden heb je de cursusinhoud en je activiteiten en bronnen razendsnel in beeld, ongeacht de totale omvang van de cursus.

Wat zijn de mogelijkheden en instellingen binnen Multitabs, Bas neemt je mee.


Bas Bakker | Onderwijsconsultant en Learning Designer BlueWeaver B.V.


Snel en slim studentbetrokkenheid verbeteren en meten met H5P + Generatieve AI. Bas Bakker neemt je mee in hoe je snel boeiende, interactieve lesmaterialen kunt creëren met H5P en Generatieve AI . Deze sessie biedt praktische handvatten en handige tips voor docenten en onderwijsontwikkelaars. Bas Bakker is een onderwijsconsultant en Learning Designer met ervaring in het verbeteren van onderwijs via digitale oplossingen. Zijn expertise ligt in het ontwikkelen van blended en e-learning oplossingen, learning design, LMS beheer en de implementatie van digitale portfolio's in het onderwijs.

klik hier voor mee informatie  Snel en slim studentbetrokkenheid verbeteren en meten met H5P + Generatieve AI


Event Badges: Ontgrendel Verrassingen bij Elke Moodle-login met OpenEdu 
Patrick Zuidhof : OpenEdu


OpenEdu heeft een nieuw systeem van 'event badges' geïntroduceerd, bedoeld om gebruikers op een laagdrempelige manier erkenning te geven door middel van specifieke activiteiten of gebeurtenissen. Deze badges zijn beschikbaar voor elke rol binnen het platform en zijn ontworpen om gebruikers meer te verbinden met het systeem. Het interessante aan dit badge-systeem is dat gebruikers niet vooraf kunnen weten wanneer ze een badge zullen verdienen, wat elke keer dat ze inloggen op Moodle een verrassingselement toevoegt. Gebruikers kunnen diverse onderscheidingen ontvangen, zoals 'Toegangstijger', 'H5P Virtuoos', 'Wegwijzer', of 'Toetstsaar', die hun interacties en prestaties binnen het platform weerspiegelen.


Odoo • Tekst en afbeelding

PublicSpaces Conference

27 & 28 Juni 2023

Maak een afspraak met OpenEdu op PublicSpaces conferentie.

Hoe bouwen we aan een internet dat werkt voor iedereen? 
Een online ruimte die onze gezondheid, vrijheid en bestaansmiddelen dient en niet in de houdgreep is van Big Tech? 
Kom naar de PublicSpaces Conferentie op 27 & 28 juni in Amsterdam waar we onderzoeken of de democratie bestand is tegen Big Tech en hoe een eerlijke markt met alternatieve software en ethische infrastructuur er uit zou kunnen zien. Samen met tientallen sprekers uit binnen- en buitenland, zoals Ruha Benjamin en Eli Pariser, verkennen we concrete oplossingen en tools voor een gezond digitaal ecosysteem en werken we samen aan een beter internet. Een internet voor en door het collectief.Ontdek het programma en verken wat deze twee dagen vol panels, keynotes, rondetafelsessies, lezingen, drankjes, kunst en mind-blowing cultuur in petto hebben. Koop je ticket en bouw mee aan een beter internet! #pubconf2023

LOCATIE

   Pakhuis de Zwijger
        Piet Heinkade 179
        1019 HC Amsterdam

  27 juni 2023 – 28 juni 2023
          Begin: 10:00
          Einde: 18:00

Plan een speed date met OpenEdu  Klik hier

INNOVATIE PLATFORM ONDERWIJS NEDERLAND (IPON) 6 & 7 april 2022

Het platform van OpenEdu is een begrip in het VO. Met OpenEdu Learn bestaande uit een LMS (Moodle) en portfolio ( Mahara) heb je alle tools in handen om compleet onderwijs online aan te bieden. Het ontwikkelen van een cursus met interactieve elementen,  het binnenhalen van Wikiwijs arrangementen en koppelen van digitaal lesmateriaal. Hat kan allemaal in OpeEdu learn.  

 Onze rapportge tool is nu uitgebreid, deze laten we graag zien aan nieuwe en onze bestaande klanten/gebruikers.

LOCATIE

  • Jaarbeurs Utrecht, Hal 3

  • Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

  • Telefoon: 030 – 295 59 11

  • ipon.nl

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo • Tekst en afbeelding

HOlink 16 en 17 juni 2022

De HOlink is een tweedaagse conferentie, georganiseerd door DUO en Stichting Studielink. De HOlink is dé plaats waar de nieuwste ontwikkelingen en ervaringen rondom onderwijsondersteuning en informatievoorziening voor studenten in de keten aan bod komen. Er is volop ruimte om elkaar te ontmoeten en bij te praten.  

Instellingen, onderwijskoepels, studentenorganisaties, OCW en Nuffic  zijn nauw betrokken bij het programma.

LOCATIE

  • De HOlink 2022 vindt plaats in Papendal.

  • Hotel Papendal

  • Papendallaan 3

  • 6816 VD ARNHEM

  • holink.nl

Odoo • Tekst en afbeelding

EPIC: On the digital transformation in higher education 

30 & 31 May, and 1 June 2022

EPIC is the Educational Pioneers and Innovators Conference. Hosted by the Dutch Acceleration Plan, EPIC is an international conference aimed at sharing and accelerating innovative practices in higher education worldwide. What digital transformations in higher education are currently taking place? What are the global trends in technology-enhanced innovation in higher education?  

Are you an educational innovator? Are you pioneering innovative technology in your education? Are you a subject matter expert, an innovative member of support staff at a higher education institution, a member of an assessment board, a policy adviser at a higher education institution or governmental organisation? Or maybe you are a member of a student organisation? Then EPIC is for you!  

LOCATIE

30 & 31 May, and 1 June 2022 at Van Nelle Fabriek, Rotterdam, The Netherlands