Boost Je Lessen met Open Leermaterialen: Ontdek Moodle by OpenEdu en Wikiwijs
5 juni, 2024 in
Boost Je Lessen met Open Leermaterialen: Ontdek Moodle by OpenEdu en Wikiwijs
OpenEdu, Patrick Zuidhof

OpenEdu heeft met de Wikiwijs plug-in een krachtig hulpmiddel ontwikkeld dat docenten en studenten ongekende mogelijkheden biedt om open leermaterialen te zoeken, te importeren en te integreren. Deze plug-in, beschikbaar in de Authora cursus in de Moodle Premium omgeving van OpenEdu, wordt gepresenteerd op het aankomende Public Spaces event en blijft een game-changer in het onderwijslandschap.

Naadloze Integratie van Open Leermaterialen

De kracht van de Wikiwijs plug-in ligt in haar vermogen om gebruikers direct toegang te geven tot een breed scala aan open leermaterialen. Gebruikers kunnen eenvoudig door beschikbare bronnen bladeren, relevante materialen selecteren en deze met één klik importeren in hun Moodle-omgeving. Of het nu gaat om tekst, afbeeldingen of toetsen, alles wordt naadloos overgebracht en geïntegreerd, wat een consistente en efficiënte leerervaring garandeert.Functionaliteiten en Voordelen

  1. Breed Aanbod van Leermaterialen: De plug-in biedt toegang tot een uitgebreide bibliotheek van open educatieve bronnen, wat de variëteit en kwaliteit van het cursusmateriaal verhoogt.

  2. Eenvoudige Import: Met de plug-in kunnen gebruikers eenvoudig het gewenste materiaal selecteren en importeren, waardoor tijd en moeite worden bespaard bij het samenstellen van cursussen.

  3. Volledige Integratie: Geïmporteerde toetsen worden automatisch toegevoegd aan de toetsenbank van Moodle, wat zorgt voor een gestroomlijnde administratieve ervaring en eenvoudiger beheer van leeractiviteiten.

  4. Verrijking met Moodle Tools: Het geïmporteerde materiaal kan worden verrijkt met de meer dan 250 tools die Moodle in combinatie met OpenEdu biedt, waardoor de leerervaringen interactiever en veelzijdiger worden.

Toekomst van Onderwijs met Wikiwijs & Moodle Premium

De presentatie van de Wikiwijs plug-in op het Public Spaces event markeert een belangrijke mijlpaal voor OpenEdu. Het bevestigt onze toewijding aan het verbeteren van onderwijs door middel van open source technologieën en innovatieve oplossingen. We zijn er trots op een bijdrage te leveren aan een toekomst waarin onderwijs toegankelijker, efficiënter en effectiever is.

OpenEdu nodigt alle onderwijsprofessionals en belangstellenden uit om deel te nemen aan het Public Spaces event en de mogelijkheden van de Wikiwijs plug-in te ontdekken. Samen bouwen we aan een open en verbonden leergemeenschap die klaar is voor de uitdagingen van morgen.

Kom je ook op 7 juni in Amsterdam

Ga naar website

Deel deze post