Verbeterde navigatie met activiteitenkaarten
Strakkere en meer gestroomlijnde activiteitenkaarten
14 maart, 2024 in
Verbeterde navigatie met activiteitenkaarten
OpenEdu, Bas Roggeveen

Docenten en studenten zullen de vernieuwde activiteitenkaarten, die nu compacter en intuïtiever zijn, zeker waarderen. Deze verbetering faciliteert een vloeiender beheer van groepen, restricties en voorwaarden voor het voltooien van activiteiten. Het verkleinen van navigatie hindernissen draagt bij aan een vermindering van de tijd en inspanning die cursusontwikkelaars nodig hebben voor het beheren van cursus activiteiten, en verlaagt de scroll-lengte binnen cursussen, wat de navigatie voor studenten vereenvoudigt.

Deze aanpassing vormt een waardevolle aanvulling op de site brede instellingen voor activiteiten voltooiing, waardoor zowel studenten als docenten in één oogopslag belangrijke informatie kunnen overzien.

Wanneer een student een toets benadert, ontvouwt de kaart zich om alle vereiste onderdelen te tonen die de student moet doorlopen.
Voor docent / cursus beheerder
Bij opdrachten en oefeningen waarin men kan werken met groepen, geen groepen en gescheiden groepen, komen in de bewerkmodus groepsiconen tevoorschijn. Zodra je klikt op het icoon komt de acitviteitskaart tevoorschijn waarna je kunt kiezen voor gescheiden of zichtbare groepen .

Met Moodle onderwerp formaat kun je nu ook gemakkelijk bulk acties uitvoeren, in de bewerk modus krijg je rechts de icoon bulkacties met 5 extra functies onderaan het scherm te zien. Hiermee kun je meerdere secties selecteren, en deze in keer onzichtbaar maken, dupliceren, verplaatsen, verwijderen en delen op moodle.net. De meeste functies heeft OpenEdu overgenomen in het cursus formaat Multitabs dat vanaf nu Authora zal heten.

Lees meer over Multitabs wordt Authora.

 
 

Deel deze post