Authora het vernieuwde cursusformaat dat voorheen bekend stond als 'Multitabs'.
Deze herbenoeming weerspiegelt de evolutie van onze aanpak, waarbij de traditionele tabbladen in het boven menu, een kenmerkend element van eerdere versies, plaats hebben gemaakt voor een gestroomlijnde interface in Moodle 4. Deze verandering is in lijn met onze voortdurende inzet voor innovatie en gebruiksgemak, waarbij de cursusinstellingen nu centraal staan voor een intuïtievere gebruikerservaring.
"Binnenkort zal de naam 'Multitabs' vervangen worden door 'Authora'. Voor bestaande klanten die momenteel Multitabs gebruiken, zal deze naamswijziging geen impact hebben."
Multitabs revolutioneerde de manier waarop grote cursussen werden gepresenteerd, door een snelle en compacte weergave mogelijk te maken. Dit werd mede bereikt door de introductie van dynamisch geladen subsecties door OpenEdu. Authora zet deze innovatie voort en gaat een stap verder door de integratie met H5P, waardoor het zich ontpopt als een veelbelovende auteurstool. In de meest recente versie worden zowel de cursusinhoud als de cursusindex dynamisch geladen, wat zorgt voor een naadloze en efficiënte leerervaring.
Nieuwe mogelijkheden in Authora (multitabs)
We hebben de mogelijkheden voor opmaak uitgebreid, zoals het aanpassen van het aantal tegels per rij voor een betere micro-learning ervaring. Ook is er een startknop, een beschrijving en nieuwe menu sectielijnen voor beter onderscheid van subsecties.
Ook is er een voortgangsweergave ontwikkeld, je kunt kiezen uit drie varianten: als cirkel, balk of als getal weergave van de voortgang binnen een cursus. Samen met de optie om de cursusafbeelding te tonen bovenaan de cursus geeft dit een mooi beeld.
Stel de positie en beeldverhouding in van de cursusbanner, voor een optimale weergave binnen de cursus.
"Deze nieuwe functies, in combinatie met Moodle-activiteiten en H5P-content, verhogen de aantrekkelijkheid van Moodle, niet alleen als een leerbeheersysteem (LMS), maar ook als een tool voor content creatie. Dit is met name van belang gezien het feit dat SCORM-pakketten, afkomstig uit verschillende auteurstools, regelmatig moeten worden bijgewerkt om zogenoemde 'SCORM rot' te voorkomen.
Dit probleem doet zich voor wanneer SCORM-pakketten verouderen, ze moeten dan worden vernieuwd door ze opnieuw op te slaan met de nieuwste versie van de auteurstool en daarna opnieuw te implementeren in de cursussen en omgevingen waarin ze gebruikt worden.
Dit probleem doet zich voor wanneer SCORM-pakketten verouderen, ze moeten dan worden vernieuwd door ze opnieuw op te slaan met de nieuwste versie van de auteurstool en daarna opnieuw te implementeren in de cursussen en omgevingen waarin ze gebruikt worden.