Streamingdienst Codarts & OpenEdu
Co-creatie
14 maart, 2024 in
Streamingdienst Codarts & OpenEdu
OpenEdu, Patrick Zuidhof

OpenEdu heeft in samenwerking met Codarts(een vooraanstaande hogeschool voor de kunsten), een innovatieve oplossing ontwikkeld die een einde maakt aan de complexiteit van het indienen van videomateriaal voor educatieve doeleinden. Deze samenwerking heeft geleid tot de creatie van een systeem waarbij videomateriaal direct en eenvoudig in hetzelfde standaard opdrachtveld van Moodle kan worden ingeleverd, net zoals elk ander document.

Deze oplossing is niet alleen een grote stap voorwaarts voor Codarts in het vereenvoudigen van hun digitale inleverprocessen, maar staat ook model voor andere onderwijsinstellingen die streven naar een efficiëntere en toegankelijkere manier om met videomateriaal te werken. Door gebruik te maken van open source technologieën, garandeert deze aanpak een hoge mate van aanpasbaarheid en duurzaamheid.

De verdere ontwikkeling van dit project markeert de overgang naar het aanbieden van videostreaming direct vanuit een repository, waarmee onderwijsinstellingen hun eigen videoplatform kunnen creëren. Dit is de eerste stap naar een volwaardig platform voor video-leren, waar Moodle Premium kan evolueren tot een uitgebreid leerplatform. Vergelijkbaar met YouTube, maar dan voorzien van een nog breder scala aan leertools, biedt dit platform een rijke omgeving voor interactief en dynamisch leren.Deel deze post