Wat is Odoo?

Odoo is een open source ERP, CRM & CIS en is gekoppeld aan Moodle en Mahara. Met Odoo creëer je  de achterkant van je leerplatform en hou je het overzicht.
Stel cursusprogramma's samen | verkoop cursussen | beheers onderwijs logistieke processen | ontwikkel een website met webshop | rapporteer en archiveer resultaten en certificeringen uit Moodle en Mahara

Odoo + afbeelding en tekst

Odoo bij OpenEdu

Met de open source ERP suite Odoo, de leeromgeving Moodle en het portfolio Mahara combineert OpenEdu deze omgevingen die elkaar uitstekend aanvullen om de doelstellingen van jouw opleidingsorganisatie te behalen én overtreffen.  Door ze met elkaar te integreren beschik je over alle middelen om jouw opleidingsaanbod van offerte via inschrijving en registratie tot certificering te beheren.

Cursusprogramma's

Een training of cursus bestaat uit meer dan alleen het (online) educatieve materiaal. Met Odoo Education by OpenEdu stel je eenvoudig een cursusprogramma samen dat bestaat uit online cursus, offline leermiddelen en bijeenkomsten.

Verkoop je cursusprogramma's

Verkoop je cursusprogramma's rechtstreeks in de Odoo Webshop, of stel offertes op voor je klanten. Odoo Education by OpenEdu integreert met onder meer de apps Verkoop, Facturatie, CRM, Webshop en Website. Zo heb je vanuit Odoo overzicht over het gehele verkoopproces, van offerte tot levering en uitvoering.  Bovendien kunnen je klanten hun aankopen in de webshop betalen via verschillende betalingsafhandelaars, zoals Mollie (iDeal). 

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

Plan, beheer en archiveer

Behalve online cursussen vanuit je gekoppelde Moodle-leeromgeving kun je met Odoo Education by OpenEdu ook je live bijeenkomsten, lessen en workshops beheren. In Education koppel je docenten aan cursusprogramma's, controleer je beschikbare ruimtes en voeg je eenvoudig deelnemers (individueel en in groepen) toe aan je cursusaanbod.


Gedurende de cursus of het programma worden resultaten met Odoo Education gesynchroniseerd. Na afloop worden alle relevante documenten, zoals certificaten per deelnemer gearchiveerd zodat zij ook na het verlopen van de cursus toegang houden tot hun resultaten.

Product vergelijking

OpenEdu Odoo & Moodle | Moodle Workplace

Download hieronder de pdf


Vragen rondom OpenEdu Odoo en Moodle vs Moodle Workplace
OpenEdu krijgt veel vragen rondom het verschil tussen de oplossing van OpenEdu, met Odoo en Moodle vs Moodle Workplace.
In principe is het onmogelijk om een vergelijking te maken tussen een volwassen ERP systeem en closed-source varianten zoals Moodle Workplace/Tortara. OpenEdu heeft weinig mogelijkheden gezien om binnen Moodle met plug-ins/lagen een volwaardig administratiesysteem te ontwikkelen. Moodle is in de kern een leerplatform met oneindig veel mogelijkheden in cursusvorming en is niet geschikt om in te zetten als administratiesysteem. Al snel zijn er begrenzingen zoals verkoop van programma's en lifecyclemanagement. 

Hieronder vind u een vergelijking die de verschillen weergeeft tussen OpenEdu Odoo & Moodle vs Moodle Workplace.

Gebruikersportaal

Alle informatie over jouw cursussen en programma's op een overzichtelijke pagina.

 Persoonlijk

Iedere cursusdeelnemer vindt zijn/haar cursussen, programma's, resultaten en certificaten op het persoonlijke portaal. 

 Docenten

Docenten vinden alle cursussen en programma's waaraan zij zijn toegevoegd in het portaal.

 Bedrijven

Bevoegde werknemers, zoals HR Managers, van een bedrijf vinden in het portaal alle ingekochte cursussen, de deelnemers, hun resultaten en certificaten. Bovendien kunnen zij vanuit het bedrijfsportaal uitnodigingen en vouchers versturen.

Kosten

De implementatie van Odoo Education by OpenEdu wordt professioneel begeleid door onze consultants. Daarbij werken we samen voor een optimale inrichting van zowel de website en webshop als de benodigde back-end applicaties. 
Omdat dit traject voor iedere organisatie anders kan zijn, stellen wij graag een offerte op.
Voor hosting, onderhoud en gebruik rekenen wij de volgende jaarlijks terugkerende kosten (exclusief 21 % BTW):

€ 1.500,-

Hosting en onderhoud

Odoo incl. Education by OpenEdu

€ 400,-

Back-end gebruiker

Gebruikersaccount voor interne medewerkers die alle Odoo apps (of een selectie daarvan) mogen gebruiken

€ 1,-

Toeslag koppeling Odoo - 

Moodle per gebruiker

Voor SSO, aanmelding en synchronisatie resultaten

Meteen beginnen met ons leerplatform? 

Neem contact met ons op voor een proefomgeving!