Ons online leerplatform

Ons online leerplatform is een op een cloud gebaseerd productpakket, waarmee online kennis delen voor u en iedereen in uw organisatie uiterst eenvoudig wordt. Of het nu is vanachter de pc, via een mobiele telefoon of met een tablet; u hebt altijd en overal toegang ons platform. Hieronder vindt u de verschillende producten die samen ons online leerplatform vormen.

Moodle

Moodle

Elektronische leeromgeving

Moodle vormt het hart van ons online leerplatform. Met meer dan 60 miljoen gebruikers wereldwijd, een community van meer dan 2000 ontwikkelaars, omarmd door scholen en universiteiten over de hele wereld en ingezet als online academie door organisaties als de Belastingdienst, Shell en Cisco heeft Moodle zich duidelijk bewezen als leermanagementsysteem.

Samen kennis delen

Twee mensen weten meer dan één. Het klinkt cliché, maar is daarom niet minder waar. Moodle is zo ingericht dat kennis delen met elkaar, evenals het leren van de ideeën van anderen, uiterst eenvoudig is. Moodle probeert de wisselwerking tussen leraar en leerling zo veel mogelijk te bevorderen.

Een Moodle, zoals de leeromgeving vaak genoemd wordt, kan tot in oneindigheid uitgebreid worden met cursussen, opdrachten, filmpjes, boeken, toetsen, wiki’s, fora en ga zo maar door. Alle eigentijdse leermogelijkheden kunnen worden toegepast in of vanuit Moodle. Toch blijft Moodle, ondanks al deze mogelijkheden, overzichtelijk en makkelijk in gebruik.

Iedereen heeft zijn eigen leerstijl, zijn eigen leertempo en persoonlijke leervoorkeuren. Moodle biedt mogelijkheden om verschillende cursisten in uw organisatie op een persoonlijke manier te benaderen. Ook geeft Moodle cursisten volop ruimte om feedback te geven op de cursus en in contact te blijven met hun trainers.

Werken met Moodle bespaart tijd. Dit geldt voor zowel docenten als studenten. Toetsen worden automatisch nagekeken en resultaten en statistieken worden door Moodle overzichtelijk gepresenteerd. Dit biedt snel inzicht in de prestaties en ontwikkeling van cursisten en het succes van de cursus. Ook zijn materialen en bronnen gemakkelijk en snel te delen met alle gebruikers.

Digitaal lesmateriaal

Moodle is bij ons het portaal naar andere producten, maar ook naar digitaal lesmateriaal van derden. Of het nu gaat om gratis lesmateriaal voor het onderwijs, veiligheidstrainingen voor bedrijven of op maat ontwikkelde content; alles is direct vanuit een Moodle-cursus te bereiken. 

We bieden steeds meer digitale content aan bij ons online leerplatform. Nu voornamelijk nog voor het voorgezet onderwijs, maar in de toekomst verwachten we dit uit te breiden naar andere sectoren. Waar mogelijk gratis, maar soms tegen een (kleine) vergoeding. Zo bieden we het middelbaar onderwijs nu de gratis Stercollecties van VO-content, interactieve simulaties en videos van eduMedia, educatieve games en toetsmodules. Allemaal direct te benaderen vanuit Moodle.

We beschikken over een ruim aanbod aan standaard veiligheidstrainingen voor bedrijven, direct benaderbaar vanuit Moode. Bekijk onze demo-omgeving om een indruk te krijgen.

Voor het laten ontwikkelen van uw eigen digitaal lesmateriaal en trainingen op maat, kunt u ook bij ons terecht. We leveren content aan in het SCORM formaat, zodat het op meedere plaatsen in te zetten is en tegelijkertijd makkelijk vanuit Moodle kan worden benaderd. Zie onze demo-omgeving voor een aantal voorbeelden of vraag ons naar de mogelijkheden.

Ongekende integratiemogelijkheden

Door het open karakter van Moodle, is het mogelijk de leeromgeving te koppelen met allerlei programma’s die de leerervaring nog completer maken. Zo hebben we bij OpenEdu onder andere al een e-portfolio, een virtueel klaslokaal en Google Apps met Moodle verbonden. Bovendien maakt de mogelijkheid tot het installeren en creëren van allerlei plug-ins dat Moodle altijd binnen uw organisatie past.

We hebben Google Apps naadloos gekoppeld aan ons leerplatform, zodat u overal binnen het leerplatform van de diensten van Google gebruik kunt maken. Gebruikers worden automatisch gesynchroniseerd en u kunt bijvoorbeeld documenten vanuit Google Drive direct aan een cursus toevoegen.

Met URKUND plagiaatpreventie controleert u als docent met één druk op de knop of ingeleverde opdrachten origineel zijn. U vergelijkt de werkstukken van uw studenten niet alleen met miljoenen eerder ingeleverde werkstukken, maar ook met vele miljarden bronnen op internet. In een mum van tijd achterhaalt URKUND voor u of er overeenkomsten met eerder gemaakte documenten zijn of niet. 

Combineer de kracht van CMS Joomla met Moodle. Registreer in Joomla, leer in Moodle. Bekijk het cursusoverzicht op uw website, duik in de cursus in de leeromgeving. Joomdle, zoals het initiatief genoemd wordt, biedt volledige synchronisatie tussen uw Joomla website en leeromgeving Moodle.

We hebben als enige Moodle-ondersteuner in Nederland de leerlingvolgsystemen (LVS) Magister en SOM gekoppeld met Moodle. Magister is eenwegs gekoppeld met Moodle; alle gebruikers in Moodle worden gesynchroniseerd met de gebruikersdatabase van Magister. SOM is tweewegs gekoppeld, waardoor gebruikers altijd gesynchroniseerd zijn en behaalde cijfers in Moodle direct worden teruggeschreven naar SOM.

We hebben alle kennis en de nodige ervaring in huis om Moodle aan uw CRM of administratieysteem te koppelen. Zo kunnen gebruikers automatisch worden gesynchroniseerd en kunnen resultaten ook makkelijk buiten Moodle worden gepresenteerd. Vraag ons naar de mogelijkheden met betrekking tot het koppelen van ons platform met uw systemen.

Mahara

Mahara

e-Portfolio

Mahara is het digitaal portfolio van ons online leerplatform. Mahara is speciaal ontworpen voor educatiedoeleinden en brengt een daarop gericht e-portfolio en verschillende sociale netwerkdiensten samen.

Verzamel uw werk

Verzamel uw werk overzichtelijk op één plek en neem het een leven lang mee. e-Portfolio Mahara biedt gebruikers de mogelijkheid om hun eigen ontwikkelingen bij te houden op één centrale plek. Zo kunnen gebruikers onder andere hun CV maken, blogs schrijven, zichzelf leerdoelen stellen en werk bewaren om vervolgens een eigen pagina creëren die gedeeld kan worden met anderen.

Mahara ondersteunt de Leap2A specificatie waardoor voor het voor gebruikers mogelijk is om hun content mee te nemen. Dit geldt zowel voor Mahara naar Mahara als Mahara naar andere systemen die de Leap2A standaard ondersteunen.

Door gebruikers te laten werken met een e-portfolio, geeft u ze zelf een deel van de verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces in handen. Dit door middel van zelfevaluatie en reflectie op vorderingen en prestaties. Prestaties en zelfevaluatie die voor u als docent of manager inzichtelijk gemaakt kunnen worden door de gebruiker.

Deel uw prestaties

Werken met ons e-portfolio maakt het uiterst eenvoudig op een overzichtelijke manier persoonlijke ontwikkelingen, eigen werk en prestaties met anderen te delen. Of het nu gaat om een mede-student, een docent of iemand buiten de organisatie - de verschillende op educatie gerichte sociale netwerkdiensten brengen lerende gebruikers dichter bij elkaar.

Wat Mahara anders maakt dan andere e-portfolio's, is dat gebruikers zelf kunnen kiezen welke onderdelen en welke informatie anderen te zien krijgen. Gebruikers kunnen verschillende 'views' samenstellen met informatie die wel en niet zichtbaar is voor verschillende groepen mensen.

Volledige integratie met Moodle

Mahara is volledig geïntegreerd met de leeromgeving Moodle. Gebruikersprofielen worden automatisch gesynchroniseerd en u hoeft nooit meer dan één keer in te loggen op ons platform. Ook kunt u ingeleverd werk in Moodle met één klik op de knop exporteren naar Mahara. Daar kunt u het vervolgens bewaren voor eigen gebruik of het werk delen met anderen.

Mahara is Single Sign-on (SSO) gekoppeld met Moodle. DIt stelt gebruikers in staat om eenmalig in te loggen op ons online leerplatform waarna automatisch toegang wordt verschaft tot Mahara en alle andere applicaties en resources binnen ons platform.

BigBlueButton

BigBlueButton

Virtueel klaslokaal

BigBlueButton is ons open source virtueel klaslokaal. Het webconferentiesysteem maakte deel uit van Mozilla’s open innovatieprogramma Mozilla Ignite. Hierdoor beschikt het project over de steun en expertise van topontwikkelaars uit de IT-sector.

Live leren op afstand

BigBlueButton maakt live leren op afstand kindelijk eenvoudig. Het virtueel klaslokaal biedt ruimte voor docenten en studenten om via beeld, geluid en chat deel te nemen aan de meeting.

U kunt eenvoudig PDFs en office documenten uploaden en in sync te presenteren aan studenten. Zoom in en uit, gebruik de muis als pointer.

Het whiteboard biedt de mogelijkheid delen van de presentaties uit te lichten of live aantekeningen te maken die voor iedereen zichtbaar zijn.

Ga verder dan presentaties en deel uw desktop met alle aanwezigen. Geschikt voor Mac, Unix en PC.

Als voorzitter kunt u gemakkelijk controle houden over de deelnemers. Kies wie er wel of niet mag spreken of geef de voorzittersrol door aan iemand anders. Ook kunnen deelnemers hun 'hand opsteken' om bij de voorzitter kenbaar te maken dat ze graag iets willen zeggen.

Direct live

Zonder iets te installeren kunt u direct deelnemen aan een live meeting met BigBlueButton. Nu op alle apparten die Flash ondersteunen en binnenkort ook voor apparaten die alleen HTML5 ondersteunen, zoals iPhones, iPads en Android apparaten.

Meerdere gebruikers kunnen tegelijk hun webcam met elkaar delen. Er bestaat geen limiet voor het tegelijkertijd delen van actieve webcams.

BigBlueButton onderteunt Voice over IP (VoIP) gesprekken out-of-the-box. Het enige wat studenten nodig hebben om deel te nemen zijn speakers en een microfoon.

Volledige integratie met Moodle

BigBlueButton is volledig geïntegreed met Moodle. BigBlueButton kan als activiteit in Moodle aan een cursus worden toegevoegd. Zo kunt u direct vanuit de cursus aan een live online bijeenkomst deelnemen, zonder dat u de leeromgeving hoeft te verlaten. 

Start BigBlueButton direct vanuit de Moodle cursus. Stel begintijd, eindtijd en de welkomsttekst van BigBlueButton in voor uw specifieke cursuss binnen Moodle. Alleen de studenten uit uw cursus kunnen inloggen in de sessie.

Omdat iedere losse BigBlueButton actviteit in een Moodle cursus een losse BigBlueButton sessie start, is het mogelijk om meerdere sessies tegelijkertijd te draaien. Alleen studenten uit uw cursus hebben toegang tot de sessie. Studenten in andere cursussen kunnen hun eigen live les of webinar volgen met hun eigen docent.

Neem sessies op en plaats ze vervolgens in een Moodle cursus. Zo kunnen uw studenten de sessie rustig nog eens bekijken.

Als u BigBlueButton buiten Moodle wilt gebruiken, bieden we u de mogelijkheid BigBlueButton te integreren met uw CMS. Bij een aantal CMS'en bieden we hierbij ondersteuning. Ondanks dat u BigBlueButton los kunt gebruiken, verkopen we het product niet los. Het blijft altijd ondereel van ons volledige online leerplatform.

OpenEdu Moobile app

OpenEdu Moobile app

Overal en altijd toegang

Moobile is gebaseerd op het idee dat leren via Moodle intuïtiever, efficiënter, nuttiger en zelfs leuker kan. Upload foto's, video en audio naar uw leeromgeving met één simpele druk op de knop.

Multimediabestanden uploaden

Multimediabestanden zoals audio, video en afbeeldingen kunnen makkelijk worden geüpload naar Moodle. Ze worden direct gecategoriseerd in een persoonlijke map en zijn vervolgens zo in een cursus te plaatsen of als opdracht in te leveren.

Moobile is volop in ontwikkeling. Verwacht daarom op korte termijn toegang tot kalenders en cijferoverzichten in de Moobile app.

Gratis beschikbaar voor iOS en Android

Moobile is gratis beschikbaar voor Android apparaten. U kunt de app downloaden via de Google Play. Om ervoor te zorgen dat Moobile ook op uw Moodle werkt, moeten er wel een aantal instellingen worden nagelopen door de Moodle-beheerder. U vindt de juiste instellingen hier. Voor iOS (Apple) volgt zo snel mogelijk een geüpdatete versie.

De nieuwste versie van de OpenEdu Moobile app is nog niet beschikbaar voor iOS. Download de oude app voor iPhone en iPad hier.

Download de app voor Android apparaten hier.

Persoonlijke huisstijl

We bieden de mogelijkheid om de app uw eigen huisstijl mee te geven. Zo beschikt u over een uw eigen bijpassende Moodle app, die u zelf in één van de app stores kunt downloaden. Na het eenmalig invoeren van de juiste inloggegevens krijgt u als gebruiker de app voortaan in uw eigen huisstijl te zien.

Moobile is niet de mobiele website van Moodle, die standaard onderdeel van Moodle is. Natuurlijk is het ook mogelijk op de mobiele website van Moodle van een huisstijl te voorzien.

Wikiwijs

Wikiwijs

Onderwijsplatform voor leermiddelen

Wikiwijsleermiddelenplein is een gezamenlijk initiatief van Kennisnet, de Open Universiteit en SLO. Het platform biedt een mix van open en gesloten lesmateriaal, informatie over lesmethodes en professionaliseringsmateriaal over het gebruik en de toepassing van leermiddelen.

Zoeken, selecteren en importeren

Doorzoek meer dan 100.000 (digitale) lesmaterialen en ruim 1400 methodes in Wikiwijs vanuit Moodle. Filter op leermethodes, onder andere op leermethodes van VO-content en E-klassen en stel zelfstandig een pakket samen dat u wilt importeren in uw Moodle-cursus.

Elk onderdeel vanuit Wikiwijs is te doorzoeken en door de docent zelfstandig toe te voegen aan uw Moodle-leeromgeving. 

Scholen die lid zijn van VO-content kunnen met de Wikiwijs-koppeling voor Moodle specifiek naar de Stercollecties van VO-content zoeken binnen Wikiwijs. Complete leerlijnen van VO-content zijn één op één in Moodle te importeren en vervolgens naar eigen inzicht te arrangeren en personaliseren. Lees hier meer over het lesmateriaal van VO-content en hoe u lid kunt worden.

Via de Wikiwijs-koppeling voor Moodle kunt u specifiek naar het lesmateriaal van E-klassen zoeken. U kunt de complete leerlijnen voor bèta vakken als natuur- wis- en scheikunde één op één importeren in Moodle om deze vervolgens te bewerken of uit te breiden met eigen materiaal. Lees hier meer over het lesmateriaal van E-klassen, een initiatief van Its Academy.

Zelfstandig arrangeren en personaliseren

U kunt als docent lesmateriaal dat u hebt geïmporteerd vanuit Wikiwijs volledig naar eigen inzicht arrangeren en personaliseren. U kunt (multimediaal) materiaal toevoegen, verwijderen en veranderen op de manier die u van Moodle gewend bent. Personaliseer bijvoorbeeld een bestaande module door uw eigen video of opdracht eraan toe te voegen.

U hebt als docent de volledige vrijheid het geïmporteerde materiaal volledig opnieuw te rangschikken en aan te passen naar uw wens. U kunt materiaal importeren in een bestaande Moodle-cursus, waarbij het geïmporteerde materiaal netjes onderaan uw cursus komt te staan en waar gewenst tussen uw eigen materiaal te slepen is. Maar een volledige module - uit bijvoorbeeld de Stercollecties van VO-content - importeren en deze verrijken met eigen materiaal is natuurlijk evengoed mogelijk.

Door meerdere malen het proces van importeren uit Wikiwijs te doorlopen, kunt u materiaal uit verschillende methoden combineren en samenbrengen in één Moodle-cursus.

Volledige integratie met Moodle

We hebben als enige partij Wikiwijsleermiddelenplein naadloos gekoppeld aan Moodle. Geïmporteerd materiaal uit Wikiwijs staat werkelijk binnen in de eigen Moodle-omgeving en is als Moodle-activiteit of -bron beschikbaar in de cursus.

 

Bekijk hier hoe u zelfstandig in 6 stappen uw onderwijs verbetert.

URKUND

URKUND

Plagiaatpreventie

In 1999 opgericht en inmiddels ingezet door talloze academische instellingen wereldwijd levert URKUND geautomatiseerde plagiaatpreventie, zodat docenten zich kunnen richten op lessen plannen, geven en begeleiden.

Voorkom plagiaat

URKUND biedt een volledig geautomatiseerd systeem voor het controleren van plagiaat. Leerlingen leveren hun documenten direct in binnen Moodle in. Vervolgens worden de documenten op drie brongebieden gecontroleerd: internet, gepubliceerd materiaal en materiaal van de leerling zelf. Als het document enige gelijkenis vertoont met de content van deze brongebieden, wordt dit aangemerkt als mogelijke plagiaat. Vervolgens wordt er een analyse-overzicht gegenereerd, dat de docent kan inzien. In dit overzicht kan de docent eenvoudig bepalen of er daadwerkelijk sprake is van plagiaat.

Elk werkstuk en iedere scriptie kunt u vanaf nu moeiteloos controleren. Gemakkelijk, voordelig én snel.

Stimuleer studenten en scholieren om voor originaliteit te kiezen. Voor eigen denkwerk. Met URKUND plagiaatpreventie heeft u weer grip op het onderwijs.

Geauthoriseerde reseller

OpenEdu is een officiële partner en reseller van URKUND. Als je gebruik wilt maken van URKUND plagiaatpreventie binnen het OpenEdu leerplatform, is dit mogelijk. Daar zijn wel aanvullende kosten aan verbonden. De plugin wordt wel standaard meegeleverd bij het platform. Zodra u een licentie voor URKUND bij ons hebt aangeschaft, kunt u direct aan de slag met deze geautomatiseerde plagiaatpreventie.

Vraag bij ons een licentie aan voor het gebruik van URKUND in Moodle en wij zorgen voor de rest. U betaalt altijd per gebruiker voor uw URKUND licentie. De gebruikersaantallen komen altijd overeen met het aantal gebruikers in uw online leerplatform.

Complete integratie met Moodle

URKUND is volledig door ons in Moodle geïntegreerd. Wanneer u een ingeleverde opdracht beoordeelt, ziet u direct of er plagiaat heeft plaats gevonden.

U krijgt direct in het beoordelingsoverzicht te zien welk percentage van de ingeleverde opdracht overeenkomsten kent met andere bronnen. Vervolgens kunt u vanuit Moodle de rapportage openen om deze nader te bekijken.

ReadSpeaker

ReadSpeaker

Laat uw content spreken

Met de cloud-based tekst-naar-spraak oplossing van ReadSpeaker maakt u uw leerplatform voor iedereen toegankelijk. Of het nu gaat om een cursuspagina, een toets of een ander onderdeel van het leerplatform, u kunt de tekst laten voorlezen aan uw gebruikers met ReadSpeaker Enterprise Highlighting.

Deze plugin maakt deel uit van aanvullende diensten van OpenEdu en ReadSpeaker en wordt alleen geïnstalleerd wanneer u een overeenkomst heeft afgesloten voor deze betaalde dienst.

Toegankelijk

Uw OpenEdu leerplatform overal toegankelijk voor alle gebruikers, dankzij de cloud-based oplossing van ReadSpeaker. Met stemmen voor onder meer Engels, Duits, Frans en Nederlands kunnen ook de moderne vreemde talen automatisch worden voorgelezen.

Omdat ReadSpeaker als plugin in de leeromgeving wordt geïntegreerd, hoeft u geen software meer te installeren op de devices die uw leerlingen gebruiken.

ReadSpeaker is een cloud-based hulpmiddel voor gebruikers met bijvoorbeeld dyslexie of andere uitdagingen op het gebied van geschreven tekst. Zij kunnen eenvoudig tekst selecteren die de plugin moet voorlezen, waar dan ook in de leeromgeving.

Licentie

Om gebruik te maken van ReadSpeaker heeft u wel een licentie nodig, die u direct bij OpenEdu kunt aanschaffen. Daarmee ontsluit u direct uw hele leerplatform voor al uw gebruikers, ongeacht waar zij zich bevinden. 

Om gebruik te kunnen maken van ReadSpeaker is een licentie nodig. Maakt u al gebruik van het OpenEdu leerplatform? Neem dan contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een offerte aan te vragen.

Documenten voorlezen

Bovendien kunt u met ReadSpeaker ook alle in het leerplatform geüploade documenten laten voorlezen met DocReader. De documenten worden geopend in een deze applicatie, waarna alle tekst kan worden voorgelezen. Hiervoor hoeven gebruikers geen software of apps te installeren.

Naast ReadSpeaker Enterprise Highlighting voor Moodle waarmee u iedere pagina van uw leeromgeving kunt laten voorlezen, wordt ook de DocReader geïnstalleerd. Alle documenten die u in de leeromgeving hebt opgenomen, kunnen nu worden voorgelezen aan de gebruiker. Daarmee is de ReadSpeaker tekst-naar-spraak oplossing buitengewoon compleet.

Drillster

Drillster

Adaptief leer- en testprogramma

Met Drillster kunnen medewerkers, studenten of individuele gebruikers op snelle en eenvoudige wijze toegang krijgen tot nieuw of vernieuwd trainingsmateriaal. Drillster zorgt er voor dat de gebruikers op de meest effectieve manier spelenderwijs worden getraind en dat hun kennis beklijft, juist ook op langere termijn. Voor gebruik van Drillster binnen ons platform moet een aparte licentie worden afgenomen. 

Makkelijk leren, beter onthouden

Drillster onthoudt wat de individuele gebruiker al heeft onthouden, wat hij/zij goed of fout heeft beantwoord en wanneer voor het laatst met de stof gewerkt is. Dit bepaalt de volgorde en de frequentie van het leren op individueel niveau. Het resultaat is dat gebruikers méér leren in minder tijd en dat het geleerde langer onthouden wordt. 

Drillster staat voor het nieuwe leren binnen bedrijven en zorgt op een kosteneffectieve, onderscheidende en voor uw personeel of cursisten motiverende manier voor kennisborging. 

Drillster is geschikt voor elke opleiding, training of cursus waar (parate) kennis belangrijk is. Met de onderwijslicentie van Drillster heeft u de juiste oplossing voor duurzame kennisontwikkeling en kennisborging binnen uw opleidingen. 

Technische partner

OpenEdu is de technische partner van Drillster voor Moodle. Indien u gebruik wilt maken van Drillster binnen het online leerplatform van OpenEdu, dan is dit voor een meerprijs mogelijk. De plugin wordt standaard meegeleverd met uw online leerplatform. Via Drillster koopt u een licentie voor de software en vervolgens kunt u aan de slag. 

Als u meer wilt weten over Drillster in Moodle of een licentie wilt aanvragen, neem dan contact met ons op en we helpen u verder! 

Volledige integratie met Moodle

Als partner van Drillster, werken we continue samen aan een naadloze integratie met Moodle, zodat u binnen de leeromgeving aan de slag kunt met uw drills of deze als docent/trainer aan een cursus kunt toevoegen. U kunt via Moodle inloggen met uw Drillster account en hebt zo vanuit Moodle toegang tot eigen en publieke drills. 

In Moodle krijgt u een overzicht te zien van al uw eigen drills en publieke drills, vergelijkbaar met de weergave van andere opslagruimtes en media plugins in Moodle. 

Google Apps

Google Apps

for Work and Education

Google Apps is een op de cloud gebaseerd productpakket waarmee u en uw team vanaf elk apparaat en op elke locatie verbinding kunnen maken en werk kunnen verzetten. Google Apps is geen vast onderdeel van ons online leerplatform, maar het is er wel volledig mee geïntegreerd.

Beter samenwerken

Met Google Apps kunt u allerlei bestandstypen, zoals documenten, spreadsheets, presentaties en meer, in realtime delen en bewerken. Verspil geen tijd meer aan het heen en weer e-mailen over meerdere bestandsversies. Als u bestanden in de cloud opslaat, heeft iedereen automatisch de nieuwste versie van elk bestand. Dat klinkt toch logisch?

Geniet van e-mail met de zoekfunctie van Google, tot 30 GB opslagruimte, offline ondersteuning, aangepaste e-mailadressen en nog veel meer. Gmail is eenvoudig te benaderen vanuit Moodle.

Plan vergaderingen op tijden die voor iedereen uitkomen, ontvang herinneringen voor afspraken en deel agenda's. Synchoniseer vervolgens in een paar stappen uw Google agenda met uw Moodle agenda, en andersom en heb overal uw afspraken bij de hand.

Met Google Drive kunt u uw bestanden opslaan in de cloud, delen met wie u maar wilt en openen vanaf elke locatie. Via een repository is Google Drive snel in Moodle te openen. Zo kunnen bestanden eenvoudig worden toegevoegd aan een cursus of als opdracht worden ingeleverd bij de docent. 

Maak, deel en werk met uw hele team in realtime aan documenten, spreadsheets en presentaties.

Geauthoriseerde reseller

We werken samen met Google, zijn geauthoriseerde reseller voor Google Apps for Work en ondersteunen onderwijsinstellingen bij het beheren van het gratis Google Apps for Education. Zo kunnen we een volledige (educatieve) cloudoplossing bieden aan iedere organisatie.

Google Apps for Business is het zakelijk productenpakket van Google voor bedrijven. Het is niet inbegrepen in ons online leerplatform en kan los bij ons worden aangeschaft. Als u Google Apps via ons afneemt, betaalt u hetzelfde als u bij Google zou doen én bieden we u de nodige ondersteuning bij het lanceren en beheren van Google Apps in uw organisatie en bij het opzetten van de integratie met ons online leerplatform.

Google Apps for Education is gratis productenpakket van Google voor het onderwijs, regelrecht en zonder tussenkomst van ons verkrijgbaar bij Google. Onderwijsinstellingen die op zoek zijn naar ondersteuning bij Google Apps for Education kunnen natuurlijk bij ons terecht. Voor €1 per gebruiker, per jaar bieden we ondersteuning bij het lanceren en beheren van Google Apps in de organisatie, krijgt u toegang tot onze helpdesk en bieden we hulp bij het opzetten van de integratie met ons online leerplatform.

Volledige integratie met Moodle

We hebben Google Apps naadloos geïntegreerd met Moodle, zodat u overal binnen ons leerplatform van de diensten van Google gebruik kunt maken. Gebruikers worden gesynchroniseerd, u hebt direct vanuit Moodle toegang tot Gmail en kunt documenten met één klik vanuit uw Google Drive aan een Moodle-cursus toevoegen.

Google Apps synchorniseert automatisch met Moodle via SAML 2.0. Zo worden gebruikers die in Moodle worden aangemaakt tegelijkertijd aangemaakt in Google Apps of andersom.

Office 365

Office 365

Business en Education

Office 365 is de cloudbased productiviteitssuite van Microsoft waarmee u overal toegang hebt tot uw documenten, spreadsheets, presentaties en e-mail. Office 365 is geen vast onderdeel van ons online leerplatform, maar het kan er wel volledig mee worden geïntegreerd.

Samenwerken in de cloud

Met Office 365 Business en Education werkt u op vertrouwde wijze in de cloud samen aan uw documenten, spreadsheets, presentaties en andere bestanden. U beschikt altijd en overal over de laatste versie van uw bestanden en hebt natuurlijk toegang tot uw mail en agenda.

Verzamel en organiseer al je lesmateriaal in OneNote, je digitale notitieblok.

Maak interactieve lessen en stimuleer de creativiteit van studenten met Sway.

Productiviteit voor het onderwijs

Office 365 biedt speciale pakketten voor het onderwijs. Daarover leest u hier meer. Samen met het OpenEdu leerplatform creëert u zo een optimale leer- en werkomgeving.

Met Office 365 beschik je overal en op ieder device over alle vertrouwde onderdelen van Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint, OneNote en nog veel meer.

Verder is Office 365 speciaal voor het onderwijs voorzien van pakketten die het mogelijk maken flexibel en innovatief les te geven.

Doordat gebruikers alles online doen, kan er in ieder bestand worden samengewerkt, ongeacht waar de gebruikers zich bevinden en met welk device ze dat willen doen.

Volledige integratie met Moodle

Office 365 kan naadloos worden geïntegreerd met Moodle, zodat u overal binnen ons leerplatform van de productiviteitssuite gebruik kunt maken. Gebruikers worden gesynchroniseerd, u hebt direct vanuit Moodle toegang tot mail en kunt documenten met één klik vanuit uw OneDrive aan een Moodle-cursus toevoegen.

Office 365 Education is gratis beschikbaar voor scholen. Op deze site vindt u wat er inbegrepen is bij het gratis pakket.

Icepay

Icepay

Betaalmodule

Icepay is de online betaalmodule binnen ons platform. Icepay is wereldwijd een van de meest toonaangevende payment service providers die betaaloplossingen biedt voor websites en webshops.

Eenvoudig online betalen

Icepay biedt u wereldwijd betaalgemak via alle populaire lokale en internationale online betaalmethoden. Waaronder iDEAL, Maestro, MasterCard, Visa en PayPal. Zo wordt het voor u heel eenvoudig om uw cursusaanbod via uw webshop of leeromgeving aan te bieden aan derden.

Lage transactiekosten

Icepay biedt betaaloplossingen voor kleine en grote ondernemers. Gegarandeerd veilig en tegen zeer scherpe tarieven. U kiest zelf een prijsplan dat bij u past en binnen een paar eenvoudige stappen kunt u met Icepay aan de slag. Bovendien rekent OpenEdu niets voor de gemaakte transacties via Icepay.

Volledige integratie met Moodle

We installeren de Icepay betaalmodulde kosteloos in uw Moodle-omgeving. Zo kunnen uw klanten vanuit Moodle voor hun cursus betalen en vervolgens direct aan slag met de lesstof. 

ODOO

ODOO

Verkoop je Moodle cursussen met de ODOO webshop

Cursussen uit Moodle verkopen via een webshop? Het kan met de webshop applicatie die OpenEdu heeft ontwikkeld voor het open source ERP platform ODOO. De integratie tussen ODOO en Moodle is zo ingericht, dat gebruikers in de webshop een cursus aanschaffen, deze via iDeal betalen en vervolgens via hun portaal direct toegang hebben tot de cursus in Moodle. 

Niet alleen wordt het beheren van cursusdeelnemers in de leeromgeving Moodle daarmee geautomatiseerd, maar ook alle logistieke processen rondom het aanbieden en verkopen van cursussen. ODOO biedt namelijk naast de webshop ook tools voor onder meer relatiebeheer, verkoop en facturatie. 

Over ODOO

ODOO is wereldwijd een van de grootste aanbieders van open source ERP suites waarin grote en kleine ondernemingen onder meer hun relatiebeheer, in- en verkoopprocessen en facturatie kunnen beheren. Door het open source karakter van ODOO is het pakket uitermate geschikt het met zowel betaalde als gratis apps uit te breiden zodat het voor iedere onderneming op maat kan worden ingericht.

Voor de integratie van ODOO en Moodle brengen wij aanvullende kosten in rekening. Hoe deze zijn opgebouwd, vind je terug in ons prijzenoverzicht.

ODOO en Moodle

OpenEdu heeft ODOO gekozen als oplossing voor aanbieders van trainingen die naast de veelzijdige leeromgeving Moodle ook een alles-in-één oplossing zoeken voor het aanbieden en verkopen van hun diensten. Op die manier wordt het hele logistieke proces van webshopbezoek, aanschaf en betaling van de cursus, het aanmaken van een gebruikersaccount tot de toegang tot de leeromgeving afgedekt.

Wil je meer weten over onze ODOO - Moodle integratie? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek met onze consultants.

Direct toegang tot gekochte cursussen

Gebruikers loggen direct in de webshop in en openen vanaf daar hun aangeschafte cursus: door de ingebouwde Single Sign On hoeft een gebruiker niet meer apart in te loggen in de leeromgeving. Daar kan hij of zij direct deelnemen aan de cursus of training.