Onze partners

Lees meer over de organisaties waar wij mee samenwerken

Wij werken met verschillende organisaties samen: leveranciers van diensten die de functionaliteit van de leeromgeving uitbreiden, zoals ReadSpeaker, URKUND of eduMedia, en strategische organisaties in het Nederlandse onderwijs zoals SURF, Kennisnet en VO Content.

ReadSpeaker, URKUND en eduMedia bieden tools voor Moodle waarvoor een afzonderlijke licentie noodzakelijk is. Deze integraties zijn gericht op het vergroten van toegankelijkheid, gedetailleerde analyse en preventie van plagiaat of het invoegen van interactieve inhoud. 

Odoo + afbeelding en tekst

ReadSpeaker

Met de cloud-based tekst-naar-spraak oplossing van ReadSpeaker maakt u uw leerplatform voor iedereen toegankelijk. Of het nu gaat om een cursuspagina, een toets of een ander onderdeel van het leerplatform, u kunt de tekst laten voorlezen aan uw gebruikers met ReadSpeaker Enterprise Highlighting.

Deze plugin maakt deel uit van aanvullende diensten van OpenEdu en ReadSpeaker en wordt alleen geïnstalleerd wanneer u een overeenkomst heeft afgesloten voor deze betaalde dienst.

Odoo + afbeelding en tekst

URKUND

Eersteklas plagiaatpreventie direct in Moodle. Talloze organisaties, van voortgezet onderwijs tot universiteiten, zetten URKUND om plagiaat automatisch op te sporen en te voorkomen.

Odoo + afbeelding en tekst

eduMedia

eduMedia interactieve simulaties voor STEM vakken. eduMedia biedt de meest complete collectie animaties voor het basis- en voortgezet onderwijs, voor de exacte en zaakvakken. 

Bovendien kunnen docenten zelf hun eigen animaties maken en beschikbaar stellen.

OpenEdu heeft een plugin ontwikkeld waarmee je de eduMedia animaties als activiteit in je Moodle cursus kunt toevoegen.


De coöperatie SURF en de stichtingen Kennisnet en VO Content ondersteunen Nederlandse onderwijsorganisaties van primair tot hoger onderwijs. OpenEdu werkt op verschillende manieren met deze partners samen aan toegankelijke en bereikbare ICT oplossingen.

Kennisnet

Stichting Kennisnet is strategisch partner van het Nederlandse primair, voortgezet en middelbaar onderwijs. Zij adviseert onderwijsorganisaties over zinvolle inzet van ICT en faciliteert onder meer Wikiwijs en veilige authenticatie via de Entree Federatie.

Lees meer

SURF

Coöperatie SURF is strategisch partner van het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek. Zij levert diensten op het gebied van ICT in het onderwijs en faciliteert onder meer veilige authenticatie voor studenten, docenten en medewerkers via SURF Conext.

Lees meer 

VO Content

Stichting VO Content biedt scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder meer open en toegankelijk lesmateriaal met de VO Content SterCollecties.
Daarnaast ontwikkelt VO Content ook andere tools zoals ExamenSite.

Lees meer