Learn Moodle 3.7 Basics MOOC

dinsdag 16 april 2019

logo learn orange

 

 

Benieuwd naar hoe de leeromgeving Moodle kan worden ingezet in trainen, leren en onderwijs? En wil je kennismaken met het grootste open source platform om leren mee te faciliteren? Dan is de Learn Moodle 3.7 Basics MOOC misschien iets voor jou!

Wat is een MOOC?

Een MOOC is een grootschalige, open, online cursus waaraan je gratis kunt deelnemen. Moodle organiseert twee keer per jaar een MOOC om mensen te laten kennismaken met de kracht van de leeromgeving en met de features van de nieuwste versie.

Een MOOC over Moodle, in Moodle

De Learn Moodle Basics MOOCs worden gefaciliteerd in Moodle, waar je niet alleen ontdekt hoe je als lerende gebruik maakt van alle leeractiviteiten, maar ook als onderwijsmaker en -ontwikkelaar. Bovendien kun je de cursus in Moodle die je als onderdeel van de MOOC zelf ontwikkelt, daarna ook downloaden en in je eigen gehoste Moodle omgeving plaatsen.

Neem deel aan een van de grootste lerende gemeenschappen

De volgende editie van de Learn Moodle Basics MOOC start op 10 juni 2019 en duurt 4 weken. Als je alle leeractiviteiten voltooit voor de einddatum, ontvang je een certificaat van deelname en een badge voor Mozilla Open Badges.

Bezoek Learn Moodle voor meer informatie en om je voor de MOOC aan te melden.

OpenEdu plugin uitgelicht: Zoek en Vervang

dinsdag 16 april 2019

srlanguage

Eenvoudig woorden in systeemteksten van Moodle aanpassen zonder te hoeven zoeken naar alle onderdelen waar het woord in voorkomt, dat was de vraag die wij onlangs kregen van een van onze klanten. Voor hun Moodle-omgeving wilden zij met een overzichtelijke tool op alle plekken in de systeemteksten het woord ‘leerling’ vervangen door ‘student’ en ‘leraar’ door ‘docent’.

Met de tool Zoek & Vervang kan een sitebeheerder woorden en hun aangepaste vertaling definiëren, zodat deze automatisch op alle plaatsen in het geselecteerde taalpakket worden bijgewerkt. Bovendien wordt er automatisch gecontroleerd of er bij het bijwerken van het taalpakket ook nieuwe instanties van de te vervangen woorden zijn bijgekomen.

De tool Zoek & Vervang is beschikbaar voor alle Moodle-omgevingen van OpenEdu.

Meer weten? Bekijk de handleiding of neem contact met ons op!

Plugin uitgelicht: GeoGebra

dinsdag 16 april 2019

geogebra

Interactieve werkvormen voor de vakken wis- en natuurkunde inzetten als onderdeel van je cursus in Moodle: het kan met behulp van de activiteitenmodule GeoGebra.

GeoGebra is een door het Catalaanse ministerie van Onderwijs gesponsord project voor Open Educational Resources voor alle wiskundige domeinen, waar docenten eenvoudig oefeningen kunnen bouwen voor onder meer algebra en meetkunde.

Deze in GeoGebra gecreëerde oefeningen kunnen via de bijbehorende Moodle-activiteit worden geüpload en binnen de cursus worden gebruikt.

GeoGebra2

Bezoek GeoGebra voor alle beschikbare oefeningen, of om zelf aan de slag te gaan met het maken van interactieve oefeningen voor je vakgebied.

Heb je de plugin nog niet, maar wil je hem wel graag gebruiken? Neem contact op met onze helpdesk.

OpenEdu Moodle Partner in Nederland en België

dinsdag 16 april 2019

Moodle PartnerFlat landscape RGB 4

Tijdens de Moodle Moot Ireland & United Kingdom 2019 in Manchester is officieel bekend gemaakt dat OpenEdu is toegetreden tot het wereldwijde partnernetwerk van Moodle. Daarmee zet het Eindhovense bedrijf een grote stap in als specialist op het gebied van oplossingen voor online leren op basis van open source en open standaarden.

OpenEdu

Het in Eindhoven gevestigde OpenEdu is gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van oplossingen voor Moodle in het Nederlandse onderwijs. Naast hosting van de leeromgeving Moodle biedt OpenEdu ook het online portfolio Mahara en een groot aantal koppelingen en integraties met externe systemen. Door te werken met open source oplossingen, op basis van open standaarden, is OpenEdu in staat tools te ontwikkelen waarmee Moodle toegankelijk en bereikbaar is voor grote en kleine organisaties in leren, trainen en onderwijs. 

Successen en mijlpalen

Sinds de oprichting in 2008 heeft OpenEdu onder meer tools in Moodle ontwikkeld voor:

  • Wikiwijs en VO-Content Stercollecties selecteren, arrangeren en importeren
  • Multitabs en GridProgress cursusindelingen
  • Directe Toegang tot Digitaal Lesmateriaal
  • Import en conversie SCORM-pakketten

Bovendien heeft OpenEdu meerdere succesvolle migraties vanuit andere leeromgevingen naar Moodle gerealiseerd:

  • Blackboard
  • Chamilo
  • Dokeos
  • NEO

Moodle

De open source digitale leeromgeving Moodle bestaat inmiddels meer dan 15 jaar en wordt dagelijks door wereldwijd meer dan 100 miljoen lerenden, docenten en onderwijsontwikkelaars gebruikt. Moodle wordt gebruikt in lerende organisaties in zowel onderwijs als bedrijfsleven, in meer dan 200 landen.

Moodle Partner

Het wereldwijde netwerk van Moodle Partners bestaat uit toonaangevende Moodle dienstverleners met jaren ervaring op het gebied van ontwikkelen, uitvoeren en ondersteunen van Moodle projecten. Deze specialisten op het gebied van Moodle zijn door het Australische hoofdkantoor gecertificeerd en zijn herkenbaar aan het beeldmerk Moodle Partner Certified Service Provider.

Als Moodle Partner treedt OpenEdu toe tot het internationale netwerk van gecertificeerde Moodle Service providers waardoor de impact van de leeromgeving Moodle op leren, trainen en onderwijs in Nederland en België verder kan worden vergroot. 

Lees hier het persbericht van Moodle

Onze informatie in het overzicht van Moodle Partners