OpenEdu op de SURF Onderwijsdagen 2018

maandag 05 november 2018

Op 6 en 7 november organiseert SURF de Onderwijsdagen in 's-Hertogenbosch. Op dit congres over onderwijsinnovatie met ICT, dat voor het 20e jaar wordt georganiseerd, zijn wij natuurlijk aanwezig.

Bezoek onze stand en ga met ons in gesprek over de kracht van Moodle en Mahara voor het hoger onderwijs. Bovendien vertellen we je op het congres graag meer over onze oplossingen voor het overstappen van Blackboard naar Moodle.

 SUR OWD 2018 kaart

Meer weten? We vertellen je er graag op het Netwerkplein over bij stand nummer 14!

Lesroosters uit Zermelo direct in Moodle

donderdag 11 oktober 2018

Voor een van onze scholen ontwikkelden wij onlangs een koppeling tussen de roosterapplicatie Zermelo en Moodle, zodat leerlingen direct in Moodle hun rooster kunnen zien. Met het door ons ontwikkelde blok kunnen alle leerlingen en docenten op de site startpagina van hun Moodle leeromgeving hun weekrooster en roosterwijzigingen zien. 

Met deze nieuwste koppeling aan een belangrijk onderwijslogistiek systeem is het OpenEdu leerplatform optimaal te integreren in de modulaire digitale leer- en werkomgeving die meer en meer vorm krijgt op scholen in het Nederlandse onderwijs. Het leerplatform met Moodle en Mahara is nu te koppelen met:

  • Leerlingvolgsystemen Magister en SOM Today
  • Microsoft Office 365
  • G Suite for Education
  • Zermelo lesroosters

Bovendien maak je vanuit de leeromgeving Moodle eenvoudig gebruik van de online leermiddelen via Directe Toegang en hebben docenten met de Wikiwijs import de meest uitgebreide toolbox tot hun beschikking om lessen van Wikiwijs en VO Content Stercollecties te arrangeren en bewerken voor hun leerlingen.

Meer weten over onze Zermelo-koppeling? Neem dan contact op via ons contactformulier. 

VO Content Stercollecties 2018-2019

woensdag 10 oktober 2018

vo content logo

Stichting VO Content heeft, net als voorgaande jaren, in augustus weer nieuwe arrangementen toegevoegd aan hun Stercollecties. Voor het komende schooljaar zijn de volgende vakken en leerjaren toegevoegd aan de lijst van Stercollecties:

  • Aardrijkskunde - havo 5, vwo 5, vwo 6
  • Informatica - havo/vwo 5
  • NaSk - vmbo kader/gemengd/theoretisch 2, 3 en 4

Hiermee zijn de Stercollecties voor aardrijkskunde, biologie, Engels, geschiedenis, Nederlands, Mens & Maatschappij, NaSk en scheikunde compleet voor alle niveaus en leerjaren. 

Alle Stercollecties van VO Content zijn met de tool Importeren uit Wikiwijs te kopiëren naar je cursus in Moodle.

ODOO webshop en Moodle

woensdag 10 oktober 2018

Cursussen uit Moodle verkopen via een webshop? Het kan met de webshop applicatie die OpenEdu heeft ontwikkeld voor het open source ERP platform ODOO. De integratie tussen ODOO en Moodle is zo ingericht, dat gebruikers in de webshop een cursus aanschaffen, deze via iDeal betalen en vervolgens via hun portaal direct toegang hebben tot de cursus in Moodle. 

Niet alleen wordt het beheren van cursusdeelnemers in de leeromgeving Moodle daarmee geautomatiseerd, maar ook alle logistieke processen rondom het aanbieden en verkopen van cursussen. ODOO biedt namelijk naast de webshop ook tools voor onder meer relatiebeheer, verkoop en facturatie. 

Odoo shop checkout

Over ODOO

ODOO is wereldwijd een van de grootste aanbieders van open source ERP suites waarin grote en kleine ondernemingen onder meer hun relatiebeheer, in- en verkoopprocessen en facturatie kunnen beheren. Door het open source karakter van ODOO is het pakket uitermate geschikt het met zowel betaalde als gratis apps uit te breiden zodat het voor iedere onderneming op maat kan worden ingericht. 

ODOO en Moodle

OpenEdu heeft ODOO gekozen als oplossing voor aanbieders van trainingen die naast de veelzijdige leeromgeving Moodle ook een alles-in-één oplossing zoeken voor het aanbieden en verkopen van hun diensten. Op die manier wordt het hele logistieke proces van webshopbezoek, aanschaf en betaling van de cursus, het aanmaken van een gebruikersaccount tot de toegang tot de leeromgeving afgedekt.

Gebruikers loggen direct in de webshop in en openen vanaf daar hun aangeschafte cursus: door de ingebouwde Single Sign On hoeft een gebruiker niet meer apart in te loggen in de leeromgeving. Daar kan hij of zij direct deelnemen aan de cursus of training.

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden die onze integratie tussen ODOO en Moodle te bieden heeft? Neem dan contact op!