Maak persoonlijk leren mogelijk met de Wikiwijs - Moodle integratie

Stelt u zich dit eens voor: met een paar simpele handelingen een les op maat samenstellen. Helemaal afgestemd op de leerbehoeften van uw leerlingen. Niet meer afhankelijk zijn van één methode, maar verschillende modules uit externe bronnen in een handomdraai kunnen combineren met eigen materiaal. Lessen die u continue op een eenvoudige manier kunt verbeteren, omdat u direct kunt inzien welke onderdelen effectief bijdragen aan de kennis van uw leerlingen. 

Hoe dat werkt? Verbeter uw onderwijs in 6 stappen:

1. Zoeken

Zoek in meer dan 100.000 (digitale) lesmaterialen en ruim 1400 methodes in Wikiwijsleermiddelenplein naar materiaal om uw cursus mee samen te stellen, direct vanuit Moodle. 

2. Importeren

Importeer met één klik op de knop het gevonden materiaal uit Wikiwijs in uw eigen Moodle-leeromgeving. Herhaal dit om lesmateriaal van verschillende bronnen te combineren en snel een complete les samen te stellen uit gevonden materiaal. U kunt materiaal importen in een bestaande les of het geïmporteerde materiaal gebruiken als basis voor een nieuwe cursus. 

3. Personaliseren

wiki pijlen

U kunt het geïmporteerde materiaal eenvoudig bewerken op de manier die u van Moodle gewend bent. Of het nu gaat om het veranderen van een 'd' in een 't' of het aanpassen van een toetsvraag. Uw les uitbreiden met eigen (gevonden) materiaal is de volgende stap: voeg een gevonden video of eigen opdracht toe om uw les compleet te maken. Zo stelt u binnen de kortste kereneigen les samen, waar nodig voorzien van extra verhelderend of verrijkend materiaal voor de leerlingen die hier baat bij hebben.

4. Leren

Met een paar kliks maakt u een leerpad op maat voor uw leerlingen. Leerlingen die op basis van behaalde tussenresultaten wat extra uitleg nodig blijken te hebben, voorziet u met gemak automatisch van extra materiaal. En dit geldt evengoed voor leerlingen die u graag enige verdieping aanbied in het onderwerp middels extra stof.

5. Toetsen

Toets uw leerlingen volledig automatisch. Moodle kent een ongekende verscheidendheid aan toetsvragen om leerlingen mee te testen. Heldere rapportages geven direct overzicht waar de sterke en zwake punten van een leerling liggen en hoe zijn of haar resultaten zich verhouden tot de groep.


6. Evalueren

Evalueer uw onderwijs. Vraag snel (anonieme) feedback aan uw leerlingen of bekijk de rapporten over hoe actief ze aan de slag zijn geweest met de verschillende onderdelen van uw les. Op basis van deze resultaten kunt u doelgericht aan de slag met het verder verbeteren van uw onderwijs.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe dit in de praktijk werkt:

 

 

Aan de slag met de Stercollecties van VO-content 

Op Wikiwijs vindt u niet alleen materiaal van collega docenten, u vindt er ook complete leermethoden. Vaak modulair van opzet, zodat u precies die onderdelen in uw Moodle-cursus kunt gebruiken die u nodig heeft. Neem bijvoorbeeld de Stercollecties van VO-content. Open digitale leerlijnen van actueel, multimediaal en leerlinggericht materiaal voor het voortgezet onderwijs. Stercollecties bestaan uit meerdere modules, die aanvullend gebruikt kunnen worden of als basis voor vervanging van een methode. En eenmaal geïmporteerd in Moodle is ook dit materiaal helemaal van u.

Alles wat u nodig heeft voor succesvol onderwijs

Als u school lid is van VO-content, kunt u bij OpenEdu meteen met de Stercollecties in Moodle aan de slag. En lid bent u al voor 7 euro per jaar. Gecombineerd met OpenEdu betekent dit dat u voor nog geen euro per leerling, per maand beschikt over het meest krachtige platform met vrije toegang tot het meest krachtige lesmateriaal. Lesmateriaal dat u met ons platform in een handomdraai afstemt op uw leerlingen. Kies voor datgene wat uw school nodig heeft om succesvol te zijn. Kies voor open onderwijs van OpenEdu.