Software as a Service

We bieden ons productpakket aan als Software as a Service (SaaS). Ons online leerplatform is altijd en overal toegankelijk in de cloud, zonder dat u enig omkijken hebt naar de achterliggende techniek.

Iedereen binnen de organisatie heeft altijd toegang tot de nieuwste software, waaronder nieuwe functies en beveiligingsupdates. U hoeft geen servers te kopen of te onderhouden. We zorgen ervoor dat alles gewoon werkt. Gegarandeerd onder Service Level Agreement (SLA). En dit alles voor maar €4,- per gebruiker, per jaar.

We onderschrijven de gedachte dat veiligheid alleen bereikt kan worden wanneer een groot aantal mensen de mogelijkheid krijgt om de veiligheid van een product zelf continue aan de tand te voelen. Dit geldt voor de producten die we inzetten en voor onze eigen producten en diensten. Wilt u lezen hoe we concreet omgaan met de veiligheid van uw gegevens? Lees hier dan alles over de veiligheid van ons platform en bekijk ons privacybeleid.

Keuzevrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebt u bij ons altijd zelf de controle over uw platform. Controle over de inrichting ervan en controle over uw gegevens. Uw gegevens zijn namelijk van u en zullen dit altijd blijven. U zult nooit afhankelijk zijn van ons bij het voortbestaan van uw platform. Omdat we gebruik maken van open source software, kunt u altijd voor kiezen om op eigen benen verder te gaan of in zee te gaan met een andere partij.

Thema ontwerp

Het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom bieden we de mogelijkheid uw online leerplatform op te maken in uw persoonlijke huisstijl. We luisteren naar uw wensen en vervolgens gaan onze ontwerpers aan de slag met het maken van een grafisch voorstel. Na uw feedback zetten we de punten op de 'i' en installeren we - na uw volledige goedkeuring - het template op uw online leerplatform. 

Natuurlijk blijven we controleren of het ontwerp werkt met de nieuwste software en browserversies en passen we de CSS aan als dit nodig is.

We ontwerpen uw Moodle template precies naar uw wensen. Bovendien maken we het template direct volledig responsive, zodat het optimaal wordt weergegeven op desktop, tablet en mobiel.

We maken voor de organisaties die ook van ons e-portfolio Mahara gebruikmaken bijpassende responsive templates, zodat gebruikers het gevoel hebben dat ze in één omgeving werken.

Voor onze mobiele app Moobile maken we templates in de huisstijl van de organisatie. Na het eenmalig invoeren van de juiste inloggegevens krijgt u als gebruiker de app voortaan in uw eigen huisstijl te zien.

Migraties

We kunnen ons goed voorstellen dat u al gebruik maakt van een online leeromgeving, maar graag de overstap maakt naar het productpakket van OpenEdu. We kunnen ons ook goed voorstellen dat u al uw reeds gedane werk niet opnieuw wilt doen in een nieuwe omgeving. Daarom helpen we u graag bij de migratie van uw content naar ons online leerplatform.

Als u al gebruik maakt van Moodle, dan migreren we de omgeving volledig gratis en upgraden we Moodle altijd direct naar de laatste versie. Als u gebruik maakt van een andere omgeving dan Moodle, verwacht dan ook weinig problemen. We hebben de nodige ervaring met verschillende type migraties en kijken altijd samen met u naar de mogelijkheden voor een snelle, zorgvuldige en betaalbare oplossing.

Maakt u al gebruik van Moodle, maar wilt u overstappen naar OpenEdu? Dan migreren we u huidige Moodle omgeving gratis naar onze servers en upgraden we Moodle direct naar de laatste versie.

Wereldwijd blijken migraties van Blackboard naar Moodle erg populair. Doordat Moodle van nature goed overweg kan met content uit Blackboard en er in de loop der jaren een breed scala aan migratietools is verschenen, is het vaak mogelijk om snel en zorgvuldig te migreren zonder de dat de kosten hoog oplopen. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden voor een migratie van uw Blackboard omgeving naar Moodle.

We kunnen u uitstekend helpen bij een migratie van uw e-mail, contacten en calendergegevens naar uw Google Apps account. Vraag ons naar de mogelijkheden voor uw situatie.

U wilt graag naar ons overstappen, maar u wilt niet met dubbele kosten zitten omdat u nog een contract hebt lopen bij uw huidige aanbieder? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij OpenEdu om de mogelijkheden te bespreken.

Maatwerk en integratie

Ons online leerplatform is prima geschikt om out of the box in elke organisatie ingezet te worden voor e-learning. Natuurlijk kan het wel zo zijn dat u speciale wensen hebt die op maat moeten worden gemaakt. U wilt bijvoorbeeld een plug-in laten ontwikkelen om een bepaalde functie toe te voegen aan de leeromgeving. Of u wilt wellicht dat uw platform wordt gekoppeld aan bestaande (administratie)software waar u als organisatie gebruik van maakt.

Het open karakter van de door ons gebruikte producten maakt het vrijwel altijd mogelijk om eenvoudige maatwerkoplossingen en koppelingen te realiseren. Alle technische kennis bevindt zich bovendien binnenshuis. Zo kunnen we u snel duidelijk advies geven over de verschillende mogelijkheden, hoeven we niets uit te besteden en weten we de kosten laag te houden. 

We hebben ruime ervaring met het realiseren van maatwerk. Van het doen van kleine aanpassingen aan Moodle tot het schrijven van externe plug-ins en modules en het maken van mobiele applicaties. We doen dit natuurlijk voor klanten, maar evengoed voor een groot aantal partners, die keer op keer bij ons aankloppen om Moodle plug-ins voor hun product te ontwikkelen.

We hebben ruime ervaring met het integreren van andere softwareproducten met ons online leerplatform. Koppelingen met bedrijfsnetwerken zijn veelvuldig gemaakt, we hebben Moodle als enige partij in Nederland gekoppeld met SURFnet en samen met Kennisnet pionieren we met de distributie van digitaal lesmateriaal.

Website ontwikkeling

We hebben alle kennis in huis om uw organisatie te voorzien van een nieuwe website. Of het nu gaat om het ontwerp, de bouw of de volledige integratie met ons online leerplatform. 

We maken gebruik van het open source Content Management Systeem (CMS) Joomla - een full feature CMS, geschikt voor mobiel gebruik en erg gebruiksvriendelijk. Hiermee kunnen wij elke ontwerpwens van u verwezenlijken en kunt u uw site makkelijk zelfstandig up to date houden. Verder bieden we de mogelijkheid om uw Joomla website volledig te integreren met Moodle. Zo kunnen gebruikers zich bijvoorbeeld registeren op uw website, hier het cursusaanbod bekijken en vervolgens de cursus in Moodle volgen.

Trainingen

We vinden het van het grootste belang dat u niet alleen beschikt over een goed functionerend online leerplatform binnen uw organisatie, maar dat uw mensen het ook weten te gebruiken. Alleen dan kan e-learning een succes worden. Daarom bieden wij verschillende trainingen aan die uw trainers, docenten en IT-beheerders binnen een dag wegwijs maken in ons platform.

Bovendien updaten we onze demo-omgeving constant met nieuwe handleidingen, korte tutorials, tips en tricks om ervoor te zorgen dat u altijd het maximale blijft halen uit ons platform.

In 2 dagdelen leggen wij uw trainers, coaches en/of docenten uit hoe zij de leeromgeving Moodle kunnen gebruiken om hun huidige leermethodes mee aan te vullen of te optimaliseren. Docenten krijgen uitleg over het de architectuur en het functionele gebruik van Moodle om vervolgens zelf onder begeleiding aan de slag te gaan met het maken van een cursus.

In 1 dagdeel leggen wij uw IT-beheerders de functionele beheersaspecten van de leeromgeving Moodle uit. In de cursus komen onder andere de aspecten gebruikersbeheer, cursusbeheer, modulebeheer, rechtenbeheer en veiligheidsinstellingen naar voren.

In 1 dagdeel leggen wij uw trainers, coaches en/of docenten uit hoe zij digitale toetsen afnemen en verwerken in Moodle. Trainers krijgen uitleg over het de mogelijkheden van het digitaal toetsen binnen de leeromgeving om vervolgens zelf onder begeleiding aan de slag te gaan met het maken van een toets.

In 1 dagdeel leggen wij uw trainers, coaches en/of docenten uit hoe zij ons e-portfolio, Mahara, kunnen gebruiken om hun cursisten te motiveren hun persoonlijke ontwikkelingen bij te houden. Trainers krijgen uitleg over het de architectuur en het functionele gebruik van Mahara om vervolgens zelf onder begeleiding aan de slag te gaan met het maken van hun e-portfolio.

In 1 dagdeel leggen we uw websitebeheerders uit hoe Joomla werkt en hoe ze zelf makkelijk aanpassingen kunnen maken in de website.

In 1 dagdeel leggen we gebruikers van Google Apps alle facetten van het productenpakket uit.

In 1 dagdeel leggen wij uw IT-beheerders de functionele beheersaspecten van Google Apps uit.