Educatieve content

Ons online leerplatform is voorzien van een brede selectie aan gratis en betaalde educatieve content, direct toegankelijk vanuit de leeromgeving. Hieronder vindt u een overzicht.

Wikiwijsleermiddelenplein

Onderwijs op maat, maar dan binnen handbereik. Klinkt fijn, niet? Bij OpenEdu dachten we daar hetzelfde over. Daarom heeft ons leerplatform een integratie met Wikiwijsleermiddelenplein. Alle 100.000 digitale lesmaterialen en ruim 1400 methoden uit Wikiwijsleermiddelenplein zijn zo compleet importeerbaar in Moodle.

Doorzoek vanuit Moodle de beschikbare lesstof in Wikiwijs, selecteer wat u nodig heeft en importeer het met één druk op de knop uw leeromgeving. En als het materiaal eenmaal in Moodle staat, kunt u het volledig naar eigen inzicht aanpassen. Toets vervolgens de opgedane kennis van uw leerlingen direct in Moodle. Pas uw lessen aan op basis van de behaalde resultaten en feedback. En grijp de kans om uw onderwijs te blijven verbeteren.

Bekijk hier hoe eenvoudig het is om uw eigen onderwijs samen te stellen.

Stercollecties van VO-content

Stichting VO Content biedt haar open Stercollecties vrij beschikbaar aan aan alle scholen in het voortgezet onderwijs. Stercollecties zijn complete leerlijnen met inhoudelijke en didactische samenhang, ingedeeld per vak, niveau, afdeling en leerjaar. Compleet betekent dat uw school in principe geen andere boeken of methoden meer nodig heeft om lessen mee te geven en leerlingen voor te bereiden op examens. Alle Stercollecties zijn te vinden via Wikiwijsleermiddelenplein.

OpenEdu is partner van VO-content. Samen met VO-content bieden we docenten de mogelijkheid de Stercollecties volledig geïntegreed in Moodle weer te geven en te gebruiken. Via de Wikiwijs-koppeling van OpenEdu kunt u als docent zelfstand al het materiaal van VO-content in uw eigen Moodle-cursus importeren. Hierna kunt u materiaal naar eigen inzicht arrangeren en personaliseren. Dit, op de manier die u van Moodle gewend bent.

Om toegang te krijgen tot de Stercollecties van VO-content binnen Moodle, dient u als school lid te zijn van VO-content. Scholen die lid willen worden van VO-content verwijzen we graag door naar de website van VO Content.

eduMedia

eduMedia biedt meer dan 550 interactieve animaties en video’s voor primair en voortgezet onderwijs. Stuk voor stuk perfect inzetbaar als aanvulling op cursussen binnen uw elektronische leeromgeving.

OpenEdu is partner van eduMedia. Dit betekent dat u deze animaties kunt gebruiken ter ondersteuning van de lessen in de klas of uw online Moodle cursus. U kunt uw zelfgemaakte Moodle cursus eenvoudig verrijken met dit prachtige materiaal, dat ieder jaar met nieuwe animaties wordt uitgebreid.

Het materiaal is momenteel op Flash gebaseerd en werk helaas nog niet op iPhones en iPads, maar wel op Android tablets en telefoons.

Kijk op op onze demo-omgeving voor een aantal voorbeeldcursussen.

Voor een bescheiden bedrag per jaar bent u als school lid van de educatieve brondatabase voor docenten en werk- en revisie-instrument voor studenten van eduMedia. Bestelt u via OpenEdu, dan betaalt u het starttarief van € 150,- per jaar. Bij meer dan 500 leerlingen in de leeromgeving betaalt u € 0,30 per leerling (docenten gratis). 
De installatie en het gebruik van de eduMedia plugin in Moodle is kosteloos.

Als klant van OpenEdu kunt u bij ons een demo-account voor eduMedia aanvragen waarbij u 3 maanden lang het volledige pakket gratis kunt uitproberen. Stuur hiervoor een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp “demo eduMedia” en de URL van uw Moodle-omgeving.

Directe toegang tot digitaal lesmateriaal

We bieden Moodle-scholen in het voortgezet onderwijs nu Directe Toegang tot Digitaal Lesmateriaal (DTDL) van uitgevers en boekenhuizen via pre-matching, unieke leerling ID en de linkjesservice.

Voor scholen met een extern boekenfonds (EBF) is het mogelijk leerlingen via pre-matching of unieke leerling ID direct te koppelen aan hun bestellingen. Scholen met een intern boekenfonds (IBF) kunnen via door ons ontwikkelde tools leermiddelen eenvoudig bij de juiste leerlingen in de juiste vakken plaatsen. We zijn op dit moment de enige Moodle-dienstverlener die DTDL ondersteunt.

We bieden deze dienst volledig gratis aan aan al onze voortgezet onderwijs klanten. Neem contact met ons op als u ook gebruik wil maken van directe toegang tot digitaal lesmateriaal in Moodle. 

E-klassen van Its Academy

E-klassen is een initiatief van E-klassen. Its Academy (informatica, techniek en science academy) heeft als missie leerlingen enthousiast maken voor een studie en carrière in bèta-technische richting door te verdiepen en uit te dagen.

Een e-klas is een manier om online les te volgen in een van de nieuwe vakken (NLT, Wiskunde D, informatica of NiNa). Denk hierbij aan een rijk gevulde elektronisch leeromgeving, ingericht met studiewijzers, lesmateriaal, software, video-instructies, animaties, toetsen, chatfuncties voor leerlingen en docenten, streaming video's, enz. Centraal staat dat verschillende werkvormen door elkaar worden aangeboden.

Een e-klas moet de mogelijkheid bieden op een uitdagende manier met een van de nieuwe vakken bezig te zijn. Dit kan gebonden zijn aan een les maar ook plaats en tijdsonafhankelijk worden ingezet. We zoeken zoveel mogelijk naar koppelingen met het hoger onderwijs, ontwerp- en onderzoeksactiviteiten en masterklassen. Er zijn 16 verschillende modules ontwikkeld. Voor de vakken biologie, natuurkunde en scheikunde zijn 15 nieuwe e-klassen ontwikkeld. Alle E-klassen zijn vrij beschikbaar via Wikiwijsleermiddelenplein

OpenEdu werkt nauw samen met E-klassen. Via de Wikiwijs-koppeling is het mogelijk om als docent specifiek op E-klassen te zoeken en deze vervolgens te importeren in uw eigen Moodle-cursus. Vervolgens kunt u het materiaal naar eigen inzicht arrangeren en personaliseren op de manier die u van Moodle gewend bent.