Magister – Moodle
Synchroniseer leerlinginformatie met Moodle
31 mei, 2021 in
Magister – Moodle
OpenEdu, Joost Elshoff
| Nog geen reacties

Het is belangrijk dat zowel leerlingen als personeelsleden met één en hetzelfde account gebruik kunnen maken van het LVS (leerlingvolgsysteem) als van de leeromgeving. Met de Magister-plugin voor Moodle maak je automatisch nieuwe accounts aan en werk je bestaande accounts dagelijks bij vanuit het LVS.

Doelgroep

Deze plugin is ontwikkeld voor onderwijsorganisaties in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs die de leerlinggegevens uit hun LAS / LVS Magister met de leeromgeving willen synchroniseren.

Werking

De plugin synchroniseert dagelijks leerlinginformatie uit Magister met de leeromgeving Moodle en werkt de gebruikersaccounts bij. Daarbij worden naast de basisgegevens (naam, gebruikersnaam, leerlingnummer, …) ook de vakken, klassen en lesgroepen ingelezen en bijgewerkt. 

Voor ieder vak en iedere klas dat de leerling volgt, wordt een sitegroeplidmaatschap aangemaakt, dat op zijn beurt kan worden gebruikt voor gesynchroniseerde cursusaanmeldingen.

Meer informatie

Deze plugin maakt deel uit van de standaarddistributie van OpenEdu. Voor het instellen en in gebruik nemen van de plugin hebben we een handleiding opgesteld.

Bekijk de handleiding

Synchronisatie

Update dagelijks je leerlinggegevens uit Magister in Moodle.

Uitnodigingen

Genereer en verstuur automatisch uitnodigingsbrieven met inloggegevens.

Klassen

Alle leerlingen automatisch in hun klassen en lesgroepen.

Personeel

Maak automatisch accounts aan voor je onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel.

Deel deze post
Aanmelden om een reactie achter te laten