Lesmateriaal
Ontsluit online leermiddelen vanuit je leeromgeving
18 juni, 2021 in
Lesmateriaal
OpenEdu, Joost Elshoff
| Nog geen reacties

In het VO en MBO wordt veel gebruik gemaakt van leermiddelen ontwikkeld door educatieve uitgeverijen. Deze methodes beschikken doorgaans over zowel offline (leerboek, werkboek) als online lesmateriaal. Met het blok Lesmateriaal worden de bestelde online leermiddelen voor leerlingen en docenten beschikbaar gemaakt.

Doelgroep

Deze plugin is ontwikkeld voor onderwijsorganisaties in het Nederlandse voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs.

Werking

Het blok Lesmateriaal biedt scholen de mogelijkheid de bestelde online leermiddelen te beheren en distribueren binnen de school, inclusief veilig Single Sign On inloggen via Kennisnet Federatieve Authenticatie.

Voor leerlingen verschijnen de bestelde leermiddelen als links in het blok op Mijn startpagina. Wanneer de leerling op een link in het blok Lesmateriaal klikt,  logt hij / zij automatisch in bij de methode en kan hij / zij aan het werk.

Voor beheerders is er een overzicht van leermiddelen per leerling (ELF), per organisatie (ILF). Ook leermiddelen gekoppeld op ECK-iD zijn via het blok Lesmateriaal voor leerlingen beschikbaar.

Meer informatie

Deze plugin maakt deel uit van de standaarddistributie van OpenEdu. Voor werking en gebruik hebben we een handleiding opgesteld.

Bekijk de handleiding

Deel deze post
Aanmelden om een reactie achter te laten