Upgrade naar Moodle 3.11
15 februari, 2022 in
Upgrade naar Moodle 3.11
OpenEdu, Bas Roggeveen
| Nog geen reacties

Upgrade naar Moodle 3.11

De onderhoudsperiode Moodle 3.11 is verlengd waardoor deze nu gelijk loopt met de onderhoudsperiode van Moodle 3.9.

Moodle 3.11 is uitvoerig door OpenEdu getest en een aantal van onze klanten heeft de upgrade al gekregen.

De update naar 3.11 is geheel kosteloos, u hoeft geen actie te ondernemen en komt vanzelf aan de beurt voor een update.

Heeft u  maatwerk op uw Moodle site, neem dan contact met ons op. Een eigen thema valt niet onder maatwerk, de overgrote meerderheid van onze klanten heeft geen maatwerk. De updates vinden altijd op donderdagnacht plaats na 1 uur.

Voordat uw leeromgeving wordt geüpdatet, laten we u in dit artikel zien op welke belangrijkste vlakken Moodle is verbeterd/veranderd. Voor een volledig overzicht kunt u de New features bekijken.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen


Activiteitsvoltooiing

Een van de veranderingen van Moodle 3.11 is de activiteitsvoltooiing, deze is in Moodle 3.11 dermate veranderd dat OpenEdu heeft besloten om een Thema instelling te ontwikkelen. Deze instelling zorgt ervoor dat de (oude) weergave van activiteitsvoltooiing die je nu gewend bent blijft bestaan. 

Je vind deze instelling Onder Sitebeheer -> uiterlijk -> Thema’s -> kies hier uw eigen thema of als u gebruik maakt van het OpenEdu thema kiest u deze.


Intergratie Accessibility toolkit

Brickfield Education Labs heeft een toolkit ontworpen om de toegankelijkheid van Moodle te verbeteren en toegankelijker te maken. Zodat bijvoorbeeld slechtziende en slechthorende gebruikers de content kunnen beluisteren of video’s kunnen zien die voorzien zijn van ondertiteling. De  Accessibility toolkit bekijkt automatisch of de cursus voldoet.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

https://docs.moodle.org/311/en/index.php?curid=23576

H5P en content bank

De beheerder kan H5P content in of uitschakelen vanuit de inhoudsbank, een docent kan dit rechtstreeks in de cursus. Ook is het aantal keren dat een H5P element gebruikt wordt te zien, en je krijgt een waarschuwing met uitleg als je een H5P element wilt verwijderen.


Open Badges 

Moodle ondersteund in 3.11 Open Badges Versie 2.1 Deze upgrade zorgt voor een betere resolutie afbeeldingen en de gebruiker kan zijn eigen badge systeem selecteren.


Andere verbeteringen

Verder zijn er nog een aantal andere kleine verbeteringen uitgebracht aan:

  • Quiz en vraagtypes

  • Gebruikersprofiel velden

  • Nieuwe PDF -> PNG converter voor opdracht

  • Zoeken van taalpakketten

   

Deel deze post
Aanmelden om een reactie achter te laten