Update in verband met Covid-19
Wat je van ons kunt verwachten
13 maart, 2020 in
Update in verband met Covid-19
OpenEdu, Joost Elshoff
| Nog geen reacties

Door de maatregelen van de Nederlandse overheid en de adviezen van het RIVM zien veel organisaties zich genoodzaakt op andere manieren hun onderwijs, training of opleiding doorgang te laten vinden. 

Lesgeven op afstand

In de leeromgeving Moodle zijn verschillende tools beschikbaar om je lerenden ook op afstand effectief te kunnen blijven begeleiden:

  • BigBlueButton virtual classroom

  • Chat

  • Forum

Ook kun je door onze koppeling met Wikiwijs allerlei online lesmateriaal downloaden en gebruiken in de leeromgeving.

Zolang de maatregelen van toepassing zijn, kun je erop rekenen dat wij coulant omgaan met hogere gebruikersaantallen in de leeromgeving. Onze staf zal ervoor zorgen dat je normaal gebruik kunt blijven maken van Moodle.

BigBlueButton

Al onze klanten hebben standaard de beschikking over de virtual classroom BigBlueButton, om online video-communicatie op te zetten binnen de leeromgeving Moodle. Stelregel is dat er maximaal 3% van het aantal aangemaakte gebruikersaccounts samen gebruik kunnen maken van BigBlueButton, met een maximum van 50 deelnemers per kamer.

Wanneer je een sessie in BigBlueButton opneemt, worden deze opnames drie maanden bewaard. 

Bereikbaarheid

OpenEdu heeft haar kantoor in Eindhoven, vanaf het begin van deze week werkt de meerderheid van onze medewerkers thuis. Wij zijn het beste per per e-mail te bereiken (helpdesk@openedu.nl). Op die manier kunnen we onze klanten in volgorde helpen.

Ondersteuning nodig?

Heb je vragen over online leren met een grotere groep gebruikers in BigBlueButton? Neem dan contact op met onze helpdesk, zodat we daar samen een oplossing voor kunnen vinden.

Odoo + afbeelding en tekst

Ontdek BigBlueButton

Op onze productpagina over de virtual classroom lees je meer over de mogelijkheden voor online onderwijs.

Deel deze post
Aanmelden om een reactie achter te laten