Learn Moodle 3.8 MOOC
Begin het jaar goed en maak kennis met de krachtige leeromgeving Moodle

Zoals ieder jaar organiseert Moodle van 13 januari tot en met 9 februari 2020  weer een nieuwe Learn Moodle MOOC om kennis te maken met deze krachtige online leeromgeving.

Voor wie?

Of je net begint aan je ontdekkingsreis in online en blended leren, of al jaren meedraait, de Learn Moodle MOOC biedt je ruim voldoende mogelijkheden om aansluitend op je eigen kennis- en vaardigheidsniveau te leren wat Moodle voor jouw onderwijs kan betekenen.

De MOOC is gericht op iedereen die op enige manier betrokken is bij het vormgeven en uitvoeren van (online) leren en onderwijs. Je ziet dat ook terug in de diversiteit van de afgelopen edities, waar deelnemers uit alle werelddelen met elkaar samenwerken en van elkaar leren. Het maakt niet uit of je lesgeeft in het reguliere onderwijs (PO, VO, MBO of HO), of werkt als professioneel trainer of bedrijfsopleider. 

Wat ga je leren?

Tijdens deze MOOC leer je niet alleen hoe de leeromgeving werkt in technische zin, maar ook hoe je de tools kunt inzetten voor de onderwijskundige / didactische keuzes die je maakt. Naast de cursus werk je in een eigen cursusomgeving op de site, waar je over dezelfde mogelijkheden beschikt als die de facilitators hebben gebruikt voor het ontwikkelen van de MOOC. 

Door het geleerde zelf toe te passen in je eigen cursusomgeving, zie je je eigen ontwerp direct in de praktijk. 

Het programma ziet er op hoofdlijnen als volgt uit (bron: Learn Moodle): 

Week 1

  • Je cursus opzetten

  • Informatieve blokken toevoegen

  • Documenten en bestanden

Week 2

  • Voortgang volgen

  • Cursusmateriaal en media (afbeeldingen, audio, video) toevoegen

  • Samenwerkend leren faciliteren

Week 3

  • Deelnemers aanmelden

  • Opdrachten

  • Formatief en summatief beoordelen met Test

  • Cijferboek

Week 4

  • Geavanceerde tools in Moodle

  • Je cursus opslaan en hergebruiken

Waarom een MOOC?

Een MOOC (Massive Open Online Course) is een laagdrempelige manier om kennis te maken met een nieuw onderwerp, of je verder te verdiepen in een onderwerp dat je al kent. Voor de ontwikkelaars achter Moodle is het dé manier om niet alleen kennis te maken met de kracht van de leeromgeving, maar ook om lid te worden van een wereldwijde community van professionals in online leren. Op die manier leer je niet alleen zelfstandig, maar vooral ook van en met elkaar hoe je met en in de leeromgeving werkt.

Dat je een dubbele rol hebt tijdens de MOOC, die van lerende in de officiële cursus en ontwikkelaar in je eigen cursusomgeving, zorgt voor een bijzonder rijke leerervaring.

Na de MOOC

Heb je na de MOOC de smaak te pakken en wil je meer leren? Dan kun je je tijdens de cursus ontwikkelde materiaal gemakkelijk downloaden en overbrengen naar je eigen Moodle omgeving.

OpenEdu biedt verschillende trainingen aan voor de leeromgeving Moodle die naadloos aansluiten bij wat je tijdens de MOOC leert. Meer informatie over onze trainingen vind je hier.

Meer informatie

Op de website van Learn Moodle MOOC vind je meer informatie over het aanmelden, de inhoud en de achtergronden bij deze gratis cursus.

Learn Moodle MOOC
Deel deze post
Quickmail in Moodle 3.7 en verder
Alternatieven om te communiceren met deelnemers