Gecertificeerd Moodle Service Provider
OpenEdu treedt toe tot internationaal netwerk van Moodle specialisten
16 april, 2019 in
Gecertificeerd Moodle Service Provider
OpenEdu, Joost Elshoff
| Nog geen reacties

Tijdens de Moodle Moot Ireland & United Kingdom 2019 in Manchester is officieel bekend gemaakt dat OpenEdu is toegetreden tot het wereldwijde partnernetwerk van Moodle. Daarmee zet het Eindhovense bedrijf een grote stap in als specialist op het gebied van oplossingen voor online leren op basis van open source en open standaarden.

Update Per september 2019 zijn wij naast Nederland ook Moodle Partner in België.

OpenEdu

Het in Eindhoven gevestigde OpenEdu is gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van oplossingen voor Moodle in het Nederlandse onderwijs. Naast hosting van de leeromgeving Moodle biedt OpenEdu ook het online portfolio Mahara en een groot aantal koppelingen en integraties met externe systemen. Door te werken met open source oplossingen, op basis van open standaarden, is OpenEdu in staat tools te ontwikkelen waarmee Moodle toegankelijk en bereikbaar is voor grote en kleine organisaties in leren, trainen en onderwijs. 

Successen en mijlpalen

Sinds de oprichting in 2008 heeft OpenEdu onder meer tools in Moodle ontwikkeld voor:

  • Wikiwijs en VO-Content Stercollecties selecteren, arrangeren en importeren

  • Multitabs en GridProgress cursusindelingen

  • Directe Toegang tot Digitaal Lesmateriaal

  • Import en conversie SCORM-pakketten

Bovendien heeft OpenEdu meerdere succesvolle migraties vanuit andere leeromgevingen naar Moodle gerealiseerd:

  • Blackboard

  • Chamilo

  • Dokeos

  • NEO

Moodle

De open source digitale leeromgeving Moodle bestaat inmiddels meer dan 15 jaar en wordt dagelijks door wereldwijd meer dan 100 miljoen lerenden, docenten en onderwijsontwikkelaars gebruikt. Moodle wordt gebruikt in lerende organisaties in zowel onderwijs als bedrijfsleven, in meer dan 200 landen.

Moodle Partner

Het wereldwijde netwerk van Moodle Partners bestaat uit toonaangevende Moodle dienstverleners met jaren ervaring op het gebied van ontwikkelen, uitvoeren en ondersteunen van Moodle projecten. Deze specialisten op het gebied van Moodle zijn door het Australische hoofdkantoor gecertificeerd en zijn herkenbaar aan het beeldmerk Moodle Partner Certified Service Provider.

Als Moodle Partner treedt OpenEdu toe tot het internationale netwerk van gecertificeerde Moodle Service providers waardoor de impact van de leeromgeving Moodle op leren, trainen en onderwijs in Nederland en België verder kan worden vergroot. 

Lees hier het persbericht van Moodle

Onze informatie in het overzicht van Moodle Partners 

Deel deze post
Aanmelden om een reactie achter te laten