Categorie-afbeeldingen in Moodle
Nieuwe tool voor effectief beheren van afbeeldingen in OpenEdu thema's
23 oktober, 2019 in
Categorie-afbeeldingen in Moodle
OpenEdu, Joost Elshoff
| Nog geen reacties

In door OpenEdu ontwikkelde thema's voor Moodle kun je je categorieën en cursussen op verschillende manieren weergeven: als lijst of als tegels met afbeeldingen. Deze tegelweergave voor categorieën is uniek aan onze thema's en maakt van de standaardweergave in uitklapbare lijsten een visueel aantrekkelijke catalogus.

Voorbeeld categorie-afbeeldingen

Tot en met Moodle 3.6 was het beheren van deze categorie-afbeeldingen voorbehouden aan de site- of applicatiebeheerder, terwijl veel organisaties dit graag meer decentraal zouden willen organiseren. Om die reden hebben onze ontwikkelaars een tool ontwikkeld waarmee bevoegde gebruikers dit per categorie in de gebruikersinterface kunnen beheren, zonder tussenkomst van de site- of applicatiebeheerders.

Gefaseerde omzetting

De nieuwe tool Categorie-afbeeldingen wordt gefaseerd uitgerold naar leeromgevingen die een thema van OpenEdu gebruiken. Bij deze omzetting blijven de al ingestelde afbeeldingen behouden, maar worden deze ondergebracht in de nieuwe tool. 

Handleiding

Voor het aangepaste beheer van categorie-afbeeldingen hebben we een handleiding opgesteld, die je hier kunt vinden.

Nog geen thema van OpenEdu?

Benieuwd naar wat onze thema-ontwerpers voor jouw leeromgeving kunnen betekenen? Neem contact op met ons voor een vrijblijvende offerte.

Deel deze post
Aanmelden om een reactie achter te laten